Hlavní obsah

Plzeň si pojistila novou smlouvu dva talenty

O místo v sestavě hokejistů Plzně v extralize budou nově bojovat obránce Daniel Malák a útočník Filip Jansa. Oba dvacetiletí hráči, kteří v aktuální sezoně hráli v prvoligovém Prostějově, podepsali na západě Čech roční smlouvy s opcí. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu. Slovinský hokejový útočník Rok Macuh se pak pro změnu po pěti letech vrací do extraligové Olomouce.

Kolik času má plzeňský talent na prosazení v áčku? Sportovní manažer vysvětluje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

"Dan Malák je naším odchovancem a kapitánem loňského týmu juniorů, který vyhrál mistrovský titul. Obehrál se rok v Prostějově a my věříme, že má v sobě velký potenciál," uvedl generální manažer Martin Straka. "Sledovali jsme jeho progres a zaslouží si u nás dostat šanci. Ukázal, že na to má," doplnil.

Zatímco Malák je plzeňským odchovancem a za Škodu v uplynulých dvou sezonách odehrál v nejvyšší soutěži šest zápasů, Jansa začínal s hokejem v Praze v Letňanech. V mládežnických kategoriích pak hrál za Liberec.

Pocítila Plzeň pád KHL na hráčském trhu? Odpovídá Tomáš Vlasák v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

"Filipa jsme sledovali v již zmiňovaném juniorském finále a byl nejlepším hráčem Liberce. Stejně jako Dan, i on odehrál v Prostějově první kompletní rok mezi muži a vyhrál se. Navíc udělal přes třicet kanadských bodů," řekl Straka s tím, že věří, že noví hráči přinesou do týmu dravost.

Slovinec Macuh se vrací do Olomouce

Šestadvacetiletý hráč na Hané působil v juniorském věku, poté nastupoval v první lize. Klub o jeho angažování informoval na svém oficiálním webu. "Rok nepřichází do neznámého prostředí. Působil u nás už v mládežnických kategoriích, kde předváděl dobré výkony. Doufáme, že na ně naváže i v A-týmu a popere se o místo v základní sestavě," uvedl sportovní manažer Josef Podlaha.

Rodák z Mariboru přišel do Česka jako sedmnáctiletý a nejprve hrál v Havířově. V sezoně 2015/16 zamířil do Olomouce a v následujících třech ročnících působil v juniorce. Vedle toho si připsal i 12 startů v nejvyšší soutěži.

Následně Macuh zamířil do první ligy a hrál za Havířov, Šumperk a Přerov. Dva roky strávil i ve druhé lize v Novém Jičíně. V aktuální sezoně odehrál za Přerov včetně play off 53 utkání, ve kterých vstřelil devět branek a přidal šest asistencí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.