Hlavní obsah

Plzeň skládá kádr pro příští sezonu. Nové smlouvy podepsala hned s pěticí hráčů

Hned s pěticí svých hráčů prodloužila v pondělí smlouvy hokejové Plzeň. Na nových kontraktech se západočeským klubem se domluvili brankář Dominik Pavlát, obránce Vojtěch Budík a útočníci Martin Lang, Sebastián Malát a Pavel Musil. Škoda o tom informovala na svých oficiálních stránkách.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Plzně Dominik Pavlát v akci.

Článek

Třiadvacetiletý pardubický odchovanec Budík zamířil do Plzně z Dynama před minulou sezonou. V té aktuální odehrál bývalý mládežnický reprezentant, který startoval i na dvou juniorských MS a v roce 2016 byl draftován Buffalem, 41 utkání a připsal si čtyři góly a šest asistencí.

„Vojta Budík je naším hráčem, neboť jsme již loni uplatňovali opci. Jedná se o mladého hráče, který dělá progres a který v našich obranných řadách roste ve velice důležitou součást týmu. Proto jsme se rozhodli o rok prodloužit smlouvu, ale pochopitelně existuje možnost, že by Vojta zkusil Ameriku, ale zatím to není v jednání," řekl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák o Budíkovi, jenž v minulosti v zámoří už působil, když tři roky hrál v juniorské WHL.

Jednadvacetiletého Pavláta získala Plzeň před sezonou z Chomutova, a přestože o místo mezi třemi tyčemi soupeří s Dominikem Frodlem, prostoru od trenéra Čiháka dostává poměrně dost. V 15 zápasech vychytal dvě nuly, pyšní se úspěšností zákroků 92,84 % a průměrem 2,24 inkasovaných gólů na utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Plzně Dominik Pavlát a Radovan Pavlík z Liberce.

Západočeši tak u Pavláta uplatnili opci, stejně jako osmadvacetiletého Pavla Musila. I toho získali před aktuálním ročníkem, předtím už si extraligu zahrál především za Mladou Boleslav, ale i Pardubice a Olomouc. Značnou část této sezony vynechal kvůli zranění, nyní už je ale fit. V 26 zápasech za Plzeň zaznamenal sedm branek a osm přihrávek.

„U Pavla Musila i u Dominika Pavláta jsme neváhali a uplatnili opci. Pavel, přestože se zranil a byl dlouho mimo, splnil naše očekávání. A to samé Dominik, který se také své šance chopil velice dobře. Věříme, že nadále poroste a příští rok se popere o pozici stálé jedničky. Ani u jednoho nebyl důvod, abychom s opcí váhali," vysvětlil Vlasák roční prodloužení smluv s oběma hráči.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Martin Lang (vlevo) z Plzně překonává brankáře Liberce Petra Kváču.

Teprve devatenáctiletý Lang je plzeňským odchovancem. Debut v A-týmu si odbyl letos v lednu po návratu z juniorského světového šampionátu. Ve svém premiérovém extraligovém ročníku zatím zapsal čtyři góly a jednu asistenci v 21 duelech.

Stejně starý Malát je rovněž produktem plzeňské mládeže. V této sezoně nastoupil do 29 utkání a zaznamenal šest kanadských bodů (2+4). Zatímco Malát se teď dočkal nové roční smlouvy, Lang dvouleté.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Sebastián Malát, Petr Kodýtek a Petr Straka z Plzně.

„Seba bude příští rok posledním rokem v juniorce, je to stále hodně mladý hráč, u kterého sledujeme určitý posun výkonnostně nahoru. Věříme, že se postupnými kroky bude zlepšovat jako jeho předchůdci. Martin je vlastně podobný případ. Nejen v mých očích je u něho viditelný potenciál a je na něm, jak bude pracovat. Věřím, že za rok či za dva se může propracovat na pevnou pozici v prvních dvou lajnách, protože instinkt střelce má," dodává plzeňský sportovní manažer.

Už dříve v tomto kalendářním roce Západočeši prodloužili smlouvy s obránci Kaňákem, Kvasničkou a Švédem Viktorem Langem a s forvardy Pourem, Přikrylem a Kodýtkem.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice