Hlavní obsah

Plzeň udolala Vítkovice. Jágr rozjásal Kladno

Aktualizováno

Po reprezentační pauze vyhrazené turnaji Karjala se ve středu znovu rozjel program základní části hokejové extraligy. Plzeň zvítězila v dohrávaném souboji 10. kola na ledě Vítkovic 3:2. Nedávnou hlavní část 21. kola završilo utkání Kladna s Karlovými Vary, Středočechy na domácím ledě v Chomutově rozjásal Jaromír Jágr, který dal rozhodující gól na 3:2.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kladenská radost při utkání s Karlovými Vary.

Článek
Fotogalerie

Ostravané dvakrát dotáhli vedení soupeře, když jednou se při návratu do vítkovického dresu trefil i Dominik Lakatoš.

Západočeši ale pokaždé kontrovali a přesilovkový gól Michala Bulíře ze 49. minuty byl vítězný. Vítkovice si připsaly čtvrtou porážku v řadě, jsou třinácté. Plzeň čtvrtá.

Rytíři zůstávají po druhé výhře za sebou i nadále předposlední, ale manko na svého dnešního soupeře a také na Vítkovice, snížili na čtyři body. Zápas plný zvratů rozhodl gól Jaromíra Jágra v čase 46:57. Hrající majitel středočeského klubu zaznamenal také asistenci.

Navrátilec ze Sparty Zikmund se zařadil na křídlo elitní formace Středočechů s Jágrem a Plekancem a stačilo mu pouze 170 sekund, aby ve staronovém působišti slavil gól.

Velká komplikace pro domácí přišla ještě v čase 57:52, kdy byl za krosček vyloučen Baránek, hosté umocnili svou výhodu hrou bez gólmana, ale Středočeši už si cenné dva body nenechali vzít a oplatili tak Energii porážku ze západu Čech 4:7 z prvního vzájemného duelu této sezony.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 10. kola:
Vítkovice - Plzeň 2:3
Branky: 33. L. Krenželok, 48. Lakatoš - 22. Mertl, 46. G. Thorell, 49. Bulíř
Dohrávka 21. kola:
Kladno - Karlovy Vary 3:2
Branky: 3. Zikmund, 34. Kubík, 47. Jágr - 9. Plutnar, 12. O. Beránek

Reklama