Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 2:4Plzeň uspěla v Litvínově a vyhrála šestý ze sedmi zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Matějovský 0 : 1
19. Kracík 0 : 2
26. Hübl 1 : 2
30. Vampola 1 : 3
48. Jánský 2 : 3
55. Straka 2 : 4

LITVÍNOV

Hokejisté Plzně vyhráli v úterním utkání 7. kola extraligy na ledě Litvínova 4:2 a bodovali naplno v šestém ze sedmi zápasů v letošním ročníku extraligy. Tým okolo Martina Straky zaváhal jen v neděli na ledě Vítkovic a drží se na druhém místě tabulky o bod za vedoucí Slavií.

Článek

Hned po úvodním vhazování se do střelecké pozice dostal Reichel, ale Málek byl pozorný a jeho střelu bez problémů chytil. První přesilovou hru si ve 3. minutě zahráli domácí, ale žádnou vážnější příležitost si nevytvořili. Naopak na Jaroslava Hübla se řítil Straka s Vlasákem, tomu však včas vypíchl puk Walter. V 11. minutě se již hosté mohli radovat.

Matějovský převzal na půlce puk od Kracíka protáhl se po levém křídle kolem mantinelu a vybruslil si až před Hübla a ten neměl příliš šanci gólu zabránit. Další rána pro domácí přišla v 19. minutě. Vampola zůstal nikým nehlídaný před litvínovským brankářem, vystřelil a puk se pomalu pod ležícím Jaroslavem Hüblem klouzal do branky, kam ho ještě dorazil Kracík.

Do druhého dějství vstoupili hosté hodně aktivně a domácí se dlouho nemohli dostat ze své třetiny, ale hostující hráči gól nedali a tak přišel trest na druhé straně. Litvínov využil přesilovou hru, když se tvrdou ranou z levého křídla nad Málkovu lapačku prosadil Viktor Hübl a snížil na 1:2. Po vstřelené brance domácí ožili, ale žádné vyložené šanci si nevytvořili.

V polovině utkání udělal obrovskou hrubku Lukeš. Ve vlastní třetině přihrával zadovkou naslepo přímo na střed hřiště, kam si najížděl Vampola a propálil ranou z mezikruží Jaroslava Hübla. Ve 32. minutě byl nezaviněně sražen hlavní rozhodčí Husička plzeňským útočníkem Dvořákem a musel odstoupit ze zápasu s poraněním hrudníku. Zápas tak dopískali pouze dva čároví Bejček a Tošenovjan.

Do závěrečné třetiny vlétli pro změnu aktivněji domácí, ale kýženého kontaktního gólu se nedočkali. Svou hrubku ze druhé části mohl napravit Lukeš, ale z dobré pozice pálil pouze vysoko nad Málkovu branku. Naději vykřesal až ve 48. minutě Jánský, který tečoval Brandovo nahození na branku.

Vyrovnání se domácí hokejisté ale nedočkali, naopak zbytečnými fauly darovali hostům přesilové hry. V 55. minutě jednu z nich hosté využili. Přesilovku pěti proti třem využil navrátilec z NHL Straka a upravil tak konečné skóre na 2:4. Domácí ještě zkusili odvolat brankáře, ale žádné brankové příležitosti si už nevypracovali.

Litvínov - Lasselsberger Plzeň 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. V. Hübl (Švarný, Jenáček), 48. Jánský (Branda, Trávníček) - 11. Matějovský (Kracík), 19. Kracík (Vampola, Vlasák), 30. Vampola, 55. M. Straka (Vampola). Rozhodčí: Husička - Tošenovjan, Bejček. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:2. Diváci: 5235.
Litvínov: J. Hübl ml. - Walter, Šlégr, Kroupa, Švarný, Vobořil, Kubát, Punčochář, Skuhrovec - Kubinčák, Reichel, Lukeš - J. Černý, V. Hübl, Jenáček - Jánský, Branda, Trávníček - Mach, Rindoš, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Plzeň: Málek - Benák, Dresler, Čakajík, S. Hudec, Martinec, Pácal, Zápotočný, Cartelli - Vlasák, M. Straka, Vampola - Důras, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Adamský - Kubalík, Jan Kovář, Kubica. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: