Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 2:1 SNPlzeň zvítězila posedmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Suchý 1 : 0
39. Zygmunt 1 : 1
65. Gulaš (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v 17. kole extraligy Litvínov 2:1 po samostatných nájezdech, přispali si sedmou výhru za sebou a dál vedou soutěž. Indiáni se ujali vedení v první třetině, ale hráči Vervy dokázali během povedené druhé třetiny srovnat. Po bezbrankové třetí části a prodloužení zajistil druhý bod domácím vítězný nájezd kapitána Milana Gulaš, jenž si připsal také asistenci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z úvodního gólu proti Litvínovu.

Článek

Již ve čtvrté minutě mohl dostat hosty do vedení Pospíšil, nekrytý z mezikruží ovšem netrefil branku a udeřilo z první vážnější akce na druhé straně. Gulaš ideální přihrávkou zpoza branky našel Suchého, který ranou bez přípravy otevřel skóre. Domácí postupně převzali iniciativu, Kodýtek ovšem dorážku v dobré pozici namířil vedle.

Ve 14. minutě se připomněl navrátilec z reprezentace Jiříček, který nejprve připravil šanci Strakovi, jenž ale zblízka ani nadvakrát nepřekonal ležícího gólmana Godlu. Za chvíli nahození talentovaného beka nebezpečně tečoval Kodýtek. Agilní nejmenší útočník na ledě se v závěru první části protáhl zleva až před branku, jeho bekhendový blafák ale stačil zneškodnit Godla.

Od druhé části se obraz hry změnil. Hosté výrazně přidali a vytvářeli si i gólové příležitosti. Ve 28. minutě po přihrávce Cibulskise Helt na hranici brankoviště ztroskotal na Frodlovi. Za chvíli si plzeňský gólman rozklekem poradil s další střelou Helta i pokusem Zygmunta. Přetížená defenziva Indiánů nestíhala, ale od pohromy jí při šanci aktivního Zygmunta uchránil znovu skvělý Frodl a Heltovu dorážku z levého kruhu zastavila branková konstrukce.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Strkanice před plzeňskou brankou.

Nápor Vervy zbrzdil ve 34. minutě faul Šticha, Godla ale stačil zlikvidovat pohotovou střelu Gulaše. Následoval opět nápor hostů. Myšákův únik i Zdráhalovu dorážku ještě stačil Frodl zneškodnit, necelé dvě minuty před druhou pauzou už ale nekrytý Zygmunt z prostoru mezi kruhy vyrovnal na 1:1.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili domácí soustředěnější a hra se vyrovnala. Po sérii nepřesností na obou stranách až ve 49. minutě po dlouhém pasu Kaňáka neuspěl tváří v tvář Godlovi Kodýtek. Hosté zahrozili pět minut před koncem normální hrací doby, kdy Gerhát po přečíslení dvou na jednoho zblízka neprostřelil Frodla. Z protiútoku z mezikruží znovu selhal v koncovce Kodýtek.

Nastavení rozhodnutí nepřineslo, když hosté přečkali vyloučení Hübla. O bonusovém bodu pro Indiány rozhodl vítěznou penaltou při celkovém skóre 3:1 v rozstřelu kanonýr Gulaš.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 2:1 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Suchý (Gulaš), rozhodující nájezd Gulaš - 39. Zygmunt (Havelka, Helt). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 1:2, navíc V. Hübl (Litvínov) 10 min. Bez využití. Bez diváků.
Plzeň: Frodl - Kaňák, V. Lang, Čerešňák, Vráblík, Jiříček, Budík, Kvasnička - Gulaš, Mertl, Suchý - Rob, P. Musil, Stach - Pour, Kracík, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Demel, Štich - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, P. Zdráhal - Myšák, Gerhát, Válek - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata: