Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 5:4 PPVítkovice obrátily ztracený zápas a ovládly prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Říčka 0 : 1
10. Forman 0 : 2
31. Rousek 0 : 3
46. Dočekal 1 : 3
50. Lakatoš 2 : 3
51. Dej 3 : 3
52. Hruška 4 : 3
54. Rousek 4 : 4
63. Marosz 5 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili v 17. kole extraligy Spartu 5:4 v prodloužení, byť ještě patnáct minut před koncem řádné hrací doby prohrávali 0:3. Domácí však smrští čtyř gólů během šesti minut obrátili skóre, díky druhé trefě Lukáše Rouska zápas dospěl do prodloužení, které rozhodl v 63. minutě Rostislav Marosz. Sparta prohrála po sérii pěti vítězství.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Rostislav Marosz z Vítkovic a brankář Sparty Matěj Machovský.

Článek

I když úvod utkání přineslo vyrovnaný boj, stačilo 14 sekund v polovině první části a skóre se naklonilo na stranu Pražanů. Hned první přesilovku zužitkoval v 10. minutě Řička, který se z pravého kruhu ukázkově opřel do Pechovy přihrávky z rohu hřiště.

Už za 14 sekund sehráli sparťané takřka identickou kombinaci po druhé straně a Zikmundovu přihrávku přetavil v druhý zásah pohotovým nápřahem Forman.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva vpředu David Tomášek ze Sparty a Adam Polášek z Vítkovic, vzadu brankář Miroslav Svoboda.

Dva slepené góly přišly domácí hodně draho, protože ve druhé části byli znatelně aktivnější. Palebnou převahu ale nedokázali vyjádřit brankově, z velké šance minul hostující branku Schleiss. V 31. minutě navíc v přesilovce zapomněli na Rouska, který dlouhé sólo od červené čáry ve vlastním oslabení proměnil v třetí gól.

Všechno se obrátilo v třetí části. Hosté ještě ve 45. minutě vedli 3:0, ale pak se zblízka dorážkou prosadil Dočekal a Spartě se slibně rozehraný zápas rozpadl pod rukama.

Lakatoš v 50. minutě podobně jako Rousek ujel v oslabení a snížil na 2:3. Dej po závaru před Machovským v 51. minutě doklepával do odkryté branky a Hruška o 55 sekund později dokonce otočil skóre, když nenápadnou střelou na bližší tyč překvapil Machovského.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z vítězství v prodloužení. Čtvrtý zprava je autor rozhodujícího gólu Rostislav Marosz.

I z takového direktu se Pražané, které už z lavičky opět vedl i Josef Jandač, otřepali. Pomohla jim přesilovka, v níž Rousek v 54. minutě propasíroval kotouč za Svobodu a vyrovnal.

Poslední část byla jako na houpačce. Sparta v závěru řádné doby mohutně tlačila a měla nakolik šancí, které však stejně jako v úvodu prodloužení pochytal Svoboda. Vítkovice naopak z ojedinělého kontru rozhodly, Marosz svůj únik zakončil zkušeným blafákem.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 5:4 v prodl. (0:2, 0:1, 4:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 46. Dočekal (Lakatoš, Dej), 50. Lakatoš (L. Kovář, Hruška), 51. Dej (Werbik), 52. Hruška (R. Černý, Koch), 63. Marosz (Schleiss) - 10. Říčka (Pech, Košťálek), 10. Forman (Zikmund), 31. Rousek (Tomášek), 54. Rousek (Horák, Řepík). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - Malý, J. Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 1:1. Bez diváků.
Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Štencel, Polášek, L. Kovář, R. Černý, Koch - Schleiss, Marosz, L. Krenželok - Lakatoš, Hruška, V. Polák - Dej, J. Mikyska, Šišovský - Dočekal, Werbik, T. Kubalík. Trenér: Trličík.
Sparta: Machovský - Němeček, Košťálek, T. Pavelka, Piskáček, T. Dvořák, M. Jandus - Rousek, Horák, Řepík - Říčka, M. Sukeľ, Tomášek - Buchtele, Pech, Kudrna - Zikmund, Vitouch, Forman. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín