Hlavní obsah

Plzeňský Lev si nezahraje tři zápasy, Chlubna bude chybět Motoru dva duely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plzeňský hokejový útočník Jakub Lev si za faul ve čtvrtečním druhém utkání předkola play off proti Litvínovu nezahraje tři zápasy. Stopkou na dva duely pak předseda disciplinární komise Viktor Ujčík potrestal forvarda Českých Budějovic Tomáše Chlubnu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Plzeň, ostrý faul Lva a následná bitkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Lev v 53. minutě utkání, které Verva vyhrála 4:1 a v sérii tak vede 2:0 na zápasy, narazil na mantinel litvínovského obránce Jakse a na ledě se okamžitě strhly potyčky.

Rozhodčí po přezkumu u videa poslali plzeňského útočníka s trestem na pět minut a do konce utkání do šatny. Po Ujčíkově dodatečné stopce si tak Lev už předkolo nezahraje, ani kdyby Plzeň sérii otočila. Trest se případně přeloží do příští sezony.

Chlubna na začátku třetí třetiny druhého zápasu předkola ve středním pásmu zasáhl do oblasti hlavy a krku finského obránce Karlových Varů Huttulu. Hlavní rozhodčí Mrkva s Obadalem zákrok jako nedovolený nevyhodnotili, Ujčík ale udělil trest na dva zápasy. Motor vede v sérii 2:0 a v sobotu má na ledě soupeře první postupový mečbol.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Faul českobudějovického ChlubnyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Reklama