Hlavní obsah

Plzeňský Mozík se těší do nároďáku. Růžička ho vybral jako desátého nováčka

Hokejový obránce Vojtěch Mozík z Plzně byl dodatečně nominován do přípravy české reprezentace před blížícím se mistrovstvím světa. Jedenadvacetiletý bek se stal desátým nováčkem v týmu trenéra Vladimíra Růžičky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský obránce Vojtěch Mozík (vpravo) brání slávistického útočníka Michala Poletína.

Článek

Již dříve nominoval kouč, který po nevydařených olympijských hrách v Soči nahradil na střídačce národního týmu Aloise Hadamczika, devět nováčků. Na premiérový start se mohou těšit brankář Tomáš Závorka, obránci Ondřej Vitásek, Lukáš Kovář, Matěj Stříteský a útočníci Martin Zaťovič, Petr Pohl, Tomáš Filippi, Jakub Valský a Tomáš Zohorna.

Reprezentace se sejde ve středu 2. dubna v pražském Edenu, kde bude trénovat až do prvních zápasů. Ve čtvrtek 10. dubna a o den později nastoupí Češi v Děčíně proti Dánsku.

V Euro Hockey Challenge pak čekají Růžičkův tým ještě čtyři duely. Ve středu 16. dubna a o den později se utkají v Havlíčkově Brodu s Norskem, v pátek 25. dubna v Neuenburgu a v neděli 27. dubna v Basileji změří síly se Švýcarskem.

Generálkou na MS budou Oddset Hockey Games ve Stockholmu. V závěrečném dílu Euro Hockey Tour nastoupí český tým proti tradičním soupeřům Švédsku, Rusku a Finsku. Světový šampionát v Minsku se hraje od 9. do 25. května.

Reklama

Související témata: