Hlavní obsah

Pod širým nebem s výhledem na Hrad, pro 16 tisíc lidí. Jednáme, připouští šéf extraligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Širé nebe nad hlavou, hokejový stánek pro více než 16 tisícovek fanoušků na pražské Letenské pláni s přímým výhledem na Pražský hrad. A jako hlavní chod mj. extraligové bitvy Sparty s brněnskou Kometou a Plzně s Českými Budějovicemi. Tak by měl vypadat první prosincový víkend letošního roku. Má to ale jeden háček. Nic ještě není oficiální.

Foto: ČTK/Miloš Rml, Profimedia.cz

Letos v zimě vyrostlo na Letenské pláni skromné kluziště, kam si mohla jít veřejnost zabruslit. V prosinci by měl být naproti stadionu fotbalové Sparty postaven provizorní hokejový stánek pro více než 16 tisíc fanoušků a hrály by se na něm i dva zápasy hokejové extraligy

Článek

A to navzdory tomu, že ve středu se nejen po sociálních sítích začaly šířit zprávy, že už je hotovo. Ano, vše se zdá být na dobré cestě, o čemž svědčí i fakt, že ve středu najednou fungovaly stránky www.winterhockeygames.com, na nichž bylo pár informací, byť jen kusých. Odkazy na nákup vstupenek třeba nefungovaly. Logicky ani nemohly, protože lístky dosud v prodeji nejsou. Po pár desítkách minut přestaly být stránky v provozu.

Mj. na nich byl zveřejněn program akce. Od čtvrtka 5. prosince do neděle 8. prosince by se na Letenské pláni měly odehrát nejen dva výše zmíněné extraligové duely, ale i utkání slovenské nejvyšší ligy mezi Slovanem Bratislava a Košicemi a německé DEL mezi Ingolstadtem a Eisbärenem Berlín. A k tomu i utkání českých legend proti těm ze zbytku světa, stejně jako univerzitní souboj mezi Čechy a Slováky.

Foto: Repro foto www.winterhockeygames.com

Rozpis zápasů Winter Hockey Games 2024

„Můžeme potvrdit, že již několik měsíců jednáme o možnosti uspořádat v Praze extraligová utkání pod širým nebem, ale v současné chvíli není potvrzen přesný harmonogram a další důležité detaily. Bližší informace budou oznámeny na tiskové konferenci, která se uskuteční až po vyvrcholení aktuálně probíhajícího play off extraligy, kam nyní upínáme veškerou pozornost,“ uvedl pro Sport.cz ředitel extraligy Martin Loukota.

Když ještě stránky byly ve středu odpoledne v provozu, stálo na nich, že „akce nabídne široký program s předvánoční atmosférou“ a že garanty akce jsou hokejové legendy v čele s Jakubem Voráčkem a Patrikem Eliášem.

Foto: Repro foto www.winterhockeygames.com

Plánek hokejového stánku na Letenské pláni

Winter Hockey Games se původně měly uskutečnit už v prosinci 2020 ve Špindlerově Mlýně a v rámci extraligy měly proti sobě nastoupit Sparta s Hradcem Králové a Pardubice s Kladnem, v rámci Chance ligy zase Vsetín s Vrchlabím.

Z akce ale kvůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením sešlo, a to i o rok později. Organizátoři následně oznámili, že hokejové zápasy pod širým nebem se nakonec uskuteční v Praze v prosinci 2022. Ani na tuto akci ale nedošlo, což platilo i pro další termín stanovený na konec roku 2023.

Pod širým nebem se dosud uskutečnilo šest duelů české extraligy. Nejprve v lednu 2011 mezi Pardubicemi a Brnem (4:2), kdy zápas na plochodrážním stadionu ve Svítkově sledovalo 17 140 diváků. O pět let později za Lužánkami Kometa nejprve porazila Plzeň (5:2) a pak podlehla Spartě (2:4). Divácký rekord se posunul na 18 514, potom dokonce na 21 500 diváků.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zápas Karlových Varů s Plzní pod širým nebem v Klingenthalu: Nástup na led, speciální dresyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

V lednu 2020 se hráči Sparty a Litvínova (3:2) utkali na fotbalovém stadionu v Drážďanech, kde zápasu přihlíželo v ochozech dokonce 32 009 diváků. V lednu 2023 se střetly Třinec a Brno (6:1) na Tehelném poli v Bratislavě. Letos v únoru pak 13 tisíc lidí v německém Klingenthalu vidělo výhru Plzně 5:2 nad Karlovými Vary.

Reklama