Hlavní obsah

Pokračování Muellera v Kometě? Padesát na padesát, tvrdí Zábranský, který chystá vstup do komunální politiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letech 2017 a 2018 dovedl Libor Zábranský v roli hlavního kouče a majitele Komety brněnské hokejisty ke dvěma extraligovým titulům, a nyní byl ve Finsku jako asistent trenéra u toho, když český národní tým dosáhl po dlouhých deseti letech na mistrovství světa na cenný kov.

Foto: Profimedia.cz

Libor Zábranský uvažuje o vstupu do politiky

Článek

„Jsem hrozně rád, že jsme udělali českým fanouškům trochu radosti. Těší mě, jak si bronz užívají. Přestože mě stále mrzí nepovedené semifinále s Kanadou, mám velkou radost, že se už teď nebudeme muset trápit tím, kolik je to od poslední medaile let. Pro mě byla čest stát na reprezentační střídačce," říká na klubovém webu osmačtyřicetiletý Zábranský.

Po návratu z Finska si naordinoval odpočinek především u rybářského prutu. V hlavě už má i nadcházející extraligový ročník z pohledu jeho Komety. Po jarním vyřazení z play off už v předkole od Liberce by ji chtěl vidět v příští sezoně opět mnohem výš. Místo Jiřího Kalouse už angažoval staronového kouče Martina Pešouta, jenž se vrátil z Karlových Varů.

K obránci Kundrátkovi a útočníkům Koblížkovi s Dufkem přibyla po skončení šampionátu další výrazná posila. Brněnský dres bude oblékat bronzový medailista Jakub Flek, který se ve Finsku zaskvěl výbornými výkony. „Na jeho příchodu jsme se ale dohodli už dávno před mistrovstvím. Kuba je pro Kometu velká posila," libuje si.

Zábranský netají, že pracuje i na dalším zkvalitnění kádru brněnského celku. „Na hráčském trhu jsme dál aktivní. Času máme ještě dost. Až bude něco definitivního, fanoušci se to včas dozví," tvrdí. Nabídku na prodloužení kontraktu od něj má americký kanonýr Peter Mueller, který si vzal čas na rozmyšlenou. „Jeho setrvání u nás vidím zhruba padesát na padesát," odhaduje šéf Komety.

Ještě předtím, než odcestoval na světový šampionát, se dohodl s brněnskou ODS na kandidatuře v podzimních komunálních volbách. Bude figurovat na čtvrtém místě kandidátky největší vládní strany na brněnskou radnici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra hokejové reprezentace Libor Zábranský.

„Rozhodl jsem se nabídnout veškeré svoje manažerské zkušenosti, které se opírají o dlouholetou znalost sportovního i podnikatelského prostředí. Mým záměrem je pomoct překonat současné složité období, které způsobily covid a válka na Ukrajině. Dětem musíme znovu připomenout, o čem sport je, a proč by se mu měly věnovat. K tomu je nutné vytvořit jim odpovídající podmínky," vysvětlil Zábranský pohnutky svého vstupu do politiky.

Podle něj je potřeba podporu sportu v Brně jednoznačně navýšit a přiblížit ji podpoře kultury. „Jsem připravený se na těchto změnách podílet. Rád bych Brnu vrátil to, co jsem se nejen ve sportovním světě naučil," tvrdí Zábranský. Odmítá, že by se případným zvolením do městského zastupitelstva octl ve střetu zájmu. „Pokud by se řešilo něco, co by se týkalo vyloženě Komety, odhlásil bych se pochopitelně z hlasování pro podjatost," má jasno.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.