Hlavní obsah

Policisté, učitelé či profesionální hasič. I to jsou civilní profese hokejových rozhodčích

Praha

Jen necelá třetina z hlavních sudích, kteří pískají zápasy hokejové Tipsport extraligy, patří mezi profesionály. Většina hlavních a všichni čároví rozhodčí spolu s rozhodováním zápasů má i jiné zaměstnání. Ve výčtu civilních profesí převažují manažeři, najdou se v něm však i policisté, učitelé, právník či profesionální hasič.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Hokejoví rozhodčí

Článek

V nominační listině pro nadcházející ročník Tipsport extraligy figuruje 23 hlavních a 31 čárových rozhodčích. Sedmero hlavních sudích se řadí mezi profesionály - Martin Fraňo, Jan Hribik, Antonín Jeřábek, Milan Minář, Vladimír Pešina, Vladimír Šindler a Robin Šír.

Zbylá šestnáctka arbitrů vykonává spolu s řízením zápasů i civilní povolání. Převahu mají manažeři, výčet je ale i tak pestrý. Čároví Milan Štofa a Jiří Rozílek, který v juniorských letech nastupoval například s Robertem Reichlem, Jiřím Šlégrem, Robertem Langem nebo Martinem Ručinským a stal se šestinásobným mistrem republiky, jsou policisty.

Tomáš Pešek se věnuje učení angličtiny a tělesné výchovy, kantorem je i Petr Blecha. Radek Wagner, jeden ze dvou nováčků mezi hlavními sudími pro nadcházející ročník extraligy, je profesionálním hasičem.

Čárový Jaroslav Blecha se věnuje právničině, jeho kolega Jiří Novák je skladníkem.

Reklama

Související témata: