Hlavní obsah

Kladno - Liberec 3:2Poslední Kladno zabránilo Liberci proniknout do šestky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Indrák 1 : 0
9. Zikmund 2 : 0
31. Kolmann 2 : 1
49. Balinskis 2 : 2
49. Dotchin 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna porazili v úterním 41. kole extraligy Liberec 3:2 a uspěli po sérii čtyř porážek. Dvěma asistencemi se na výhře Rytířů, kteří jsou i nadále poslední, podílel útočník Martin Procházka. V dresu hostů si dva body připsal obránce T.J. Melancon.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ladislav Zikmund z Kladna (druhý zprava) se raduje se spoluhráči z gólu.

Článek
Fotogalerie

Hosté se sice hned po úvodní buly natlačili do útočného pásma, gólové šance si ale vypracovávali Rytíři. S vyjetím Berana zpoza branky si ale Kváča poradil, stejně jako se střelou Bláhy, po které následovala nepřesná dorážka Dotchina.

Ve 4. minutě ale už Kladno vedlo, když po bekhendové přihrávce Plekance zpoza branky otevřel skóre nový člen elitní formace Indrák. Středočeši pokračovali v aktivní hře a v 9. minutě své vedení navýšili. Zikmund svou akci zakončil dorážkou a se štěstím si připsal třetí gól v sezoně, první od 4. listopadu.

Bílí Tygři se výrazněji před Brízgalou usadili až v závěru první části, snížit se jim ale nepodařilo. Ve druhé části se hosté neprosadili ve dvou po sobě jdoucích přesilových hrách, nebezpečné akce Birnera a Filippiho Brízgala zlikvidoval. V polovině utkání ale Severočeši již snížili, když se přesnou střelou na zadní tyč prezentoval obránce Kolmann.

Domácí kontrovali pokusy Plekance a Dotchina, kladenští hráči ale neuspěli stejně jako ve 42. minutě na druhé straně Melancon. Ve 47. minutě byl vyloučení Nedomlel a Kladno první přesilovou hru v zápase zásluhou tvrdé střely Dotchina od modré čáry využilo.

Liberec ale bleskově snížil. Šance Flynna ještě gólem neskončila, ale obránce Balinskis se v pokračující akci již prosadit. Bílí Tygři dokázali snížit po 47 sekundách hry. Zřejmě nejzajímavější část utkání zakončila Melkova střela do tyče. Kladno nakonec těsnou výhru udrželo a i podruhé v sezoně doma porazilo Liberec 3:2.

Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Indrák (Plekanec), 9. Zikmund (M. Procházka), 49. Dotchin (M. Procházka) - 31. Kolmann (Melancon, Flynn), 49. Balinskis (Melancon, Birner). Rozhodčí: Ondráček, Stano (SR) - Rampír, Hnát. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 2023.
Kladno: Brízgala - Dotchin, Kehar, Ticháček, Cibulskis, Babka, Slováček, Veber - Indrák, Plekanec, Kubík - Brodecki, Filip, M. Beran - Jágr, Zikmund, M. Procházka - O. Bláha, Pytlík, Melka. Trenér: O. Vejvoda ml.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner, Kolmann - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, P. Jelínek, Ordoš - A. Dlouhý, J. Šír, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články