Hlavní obsah

Kladno - Hr. Králové 3:6Poslední Rytíři v přestřelce podlehli Mountfieldu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Okuliar 0 : 1
7. Plekanec 1 : 1
10. Kubík 2 : 1
14. Pavlík 2 : 2
15. Beran 3 : 2
34. Pilař 3 : 3
48. Lev 3 : 4
57. Pavlík 3 : 5
58. Klíma 3 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté posledního Kladna podlehli ve 30. kole extraligy doma Hradci Králové 3:6 a připsali si šestou prohru z posledních sedmi zápasů. Tým Mountfieldu, který dvakrát dotahoval ztrátu, naopak počtvrté za sebou vyhrál. Dvěma góly a asistencí k tomu pomohl Radovan Pavlík a branku a dvě přihrávky si za vítěze připsal Oliver Okuliar.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna

Článek

Rytířům nestačily k zisku ani tři body za gól a dvě asistence kapitána Tomáše Plekance. Padesátiletý hrající majitel Kladna Jaromír Jágr ve třetím vystoupení v sezoně poprvé nebodoval.

Jako první zahrozil domácí Pytlík, který ale neměl přesnou mušku. V 4:07 se radovali z vedení hosté. Zpět k modré čáře vybruslil Radovan Pavlík, z otočky našel na pravém kruhu Okuliara a ten překonal Bowa střelou na lapačku.

Za 128 sekund bylo vyrovnáno, protože Kubík našel nepokrytého Plekance, jenž poslal puk k pravé tyči Růžičkovy branky. V polovině první třetiny při Lvově vyloučení Rytíři otočili stav. Plekanec nabil na pravý kruh Kubíkovi, který překonal přesouvajícího se hradeckého gólmana.

Ve 14. minutě smazal ztrátu Radovan Pavlík, když po Okuliarově přihrávce využil clony před Bowem a radoval se z branky po osmnáctizápasovém půstu. Za 83 sekund se při Doležalově vyloučení vrátili Rytíři do vedení: Plekancovu přihrávku usměrnil za Růžičku Beran. Při Cingeľově trestu už Mountfield odolal.

Kladno mohlo svůj náskok zvýšit ve druhé třetině. V přečíslení ale nezamířil přesně z levého kruhu Kubík a Růžičku nepřekonal po Jágrově přihrávce ani Michnáč.

Ve 29. minutě při Dotchinově vyloučení mohl vyrovnat Lalancette, jenže ztroskotal na Bowovi. V čase 33:49 už se hosté dočkali a Jankovo nahození tečoval úspěšně Pilař. Královéhradečtí měli převahu, ale kladenský gólman si poradil i s nebezpečným pokusem Kevina Klímy.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Rytíři ubránili při Jágrově trestu. Těsně po skončení přesilovky se dostal před Bowa Okuliar, ale puk za něj nedotlačil. Potom měl možnost na straně domácích tísněný Zikmund. Ve 48. minutě však zužitkovali stupňující se tlak hráči Mountfieldu a Lev z pravého kruhu trefil bližší horní roh Bowovy branky.

V čase 56:47 se po vhazování v levém kruhu dostal sám před kladenského gólmana Radovan Pavlík a pojistil náskok hostů. Za 44 sekund se dostal Mountfield do přečíslení a Kevin Klíma po Jerglově přihrávce dovršil výsledek.

30. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 3:6 (3:2, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 7. Plekanec (Kubík, Brodecki), 10. Kubík (Plekanec, Cibulskis), 15. M. Beran (Plekanec, Cibulskis) - 5. Okuliar (R. Pavlík, Pilař), 14. R. Pavlík (Okuliar, Blain), 34. Pilař (Jank), 48. Lev (Cingeľ, Blain), 57. R. Pavlík (Okuliar), 58. Kevin Klíma (Jergl). Rozhodčí: Sýkora, Jiří Ondráček II - Jiří Ondráček, Rampír. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 2047.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Slováček, Sotnieks, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, Brodecki - O. Bláha, Indrák, M. Procházka - Jágr, Filip, Michnáč - Pytlík, Zikmund, Melka - M. Beran. Trenér: O. Vejvoda ml.
Hradec Králové: J. Růžička - McCormack, Jank, Blain, P. Marcel, F. Pavlík, Rosandič - Lev, Lalancette, Cingeľ - Okuliar, Pilař, R. Pavlík - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Štohanzl, Z. Doležal. Trenér: T. Martinec.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín