Hlavní obsah

Potopila nás nedisciplinovanost, štve Holaně. Lakatoš nabádá k buldočímu hokeji

Pardubice

V místní aréně zná každý kout a pondělní zápas měl pro něj opravdu speciální příchuť. Miloš Holaň udržel před třemi lety Dynamo v nervy drásající baráži mezi elitou a o rok později ho dovedl až do čtvrtfinále play off. V pondělí se devětačtyřicetiletý kouč do Pardubic, kde v říjnu 2018 po sérii čtyř porážek skončil, vrátil jako soupeř. Jenže výhru s hokejisty Vítkovic neslavil.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Dominik Lakatoš z Vítkovic a Juraj Mikuš z Pardubic.

Článek

Jeho tým v extraligové dohrávce padl 3:4, přitom do utkání vstoupil po trefě Deje slibně. „Měli jsme pohyb, vyhrávali osobní souboje a byli jsme na puku. Škoda, že jsme vytěžili jenom jeden gól, ale jinak byla třetina velice dobrá," připomněl vydařený rozjezd.

Východočeši ale po přestávce skóre otočili po dvou takřka identických situacích. Od mantinelu přišla přesná nahrávka na střed kluziště, z níž nejprve profitoval reprezentant Blümel a čtyři minuty nato i Kousal. „Ve druhé třetině jsme totálně propadli skoro ve všem, jako kdyby nás umrtvila přesilovka, kterou se nám hned v první minutě nepovedlo proměnit a odskočit soupeři na dva góly," řekl Holaň. Přesto se Malletovi ještě povedlo srovnat, jenže Pardubičtí se v závěrečné části urvali do rozhodujícího trháku, když během 40 sekund dvakrát zužitkovali početní výhodu.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Robert Kousal z Pardubic a brankář Vítkovic Miroslav Svoboda.

„Do třetí třetiny jsme šli se vztyčenou hlavou, ale potopila nás nedisciplinovanost hráčů. Já do nich můžu dostat fyzickou kondici, systémy hry, ale hůř už osobní statečnost," štvalo Holaně. Navzdory snaze už Vítkovičtí stačili jen zkorigovat stav, byť v závěru při hře v šesti byli blízko vyrovnání. Z ledu ovšem odjeli smutní a venku padli už poosmé za sebou. „Měli jsme ve hře výborné pasáže a nebyli horším týmem, ale bohužel jsme si nepomohli přesilovkami. Neproměňujeme je a pak dostaneme vždycky nějakej lacinej gól," posteskl si reprezentační útočník Dominik Lakatoš nad bolestí, která Vítkovické trápí. S desetiprocentním využitím přesilovek jsou druhým nejhorším celkem v celé soutěži.

K bodovému zisku nedotlačil Ostravany uzdravený útočník Lukáš Krenželok ani zmiňovaný Lakatoš, jenž se po příletu z moskevského Channel One Cupu ihned zapojil do klubových povinností. Na ledě strávil přes 16 minut, bilanci jedenácti gólů a tří asistencí v této sezoně ovšem nevylepšil. „Mrzí mě, že jsem týmu nepomohl, nedal gól nebo něco neudělal," smutnil šikovný křídelník, který má po soubojích proti Finům a Rusům v nohách třetí duel během pěti dnů. Další ho čeká už v úterý odpoledne. Vítkovičtí přenocují ve východních Čechách a od 16 hodin vyzvou domácí Mountfield HK.

„Zítra je nový den a nový zápas. Musíme se jedním utkáním prostě chytit," burcuje Lakatoš. „Trenéři jsou výborní, je to o nás, kteří jsme na ledě, abychom odváděli, co máme. Když víme, že z každé blbosti nebo prohraného souboje dostaneme gól, tak musíme začít hrát špinavý a buldočí hokej. Abychom prostě góly nedostávali a z šancí vytěžili maximum," dodal třiadvacetiletý forvard.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články