Hlavní obsah

Pozitivní bilance dodá klukům trochu sebevědomí, věří hradecký kouč Svoboda

Hokejisté Hradce Králové budou v semifinále play off extraligy proti Vítkovicím usilovat o historickou účast ve finále. Asistent trenéra Východočechů Petr Svoboda věří, že by Mountfieldu proti Vítkovicím mohla pomoct pozitivní bilance ze vzájemných zápasů v sezoně. S ohledem na to, že ostravský klub skončil v základní části druhý, považuje soupeře za mírného favorita.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva nahoře asistent trenéra Hradce Králové Petr Svoboda, trenér Hradce Králové Tomáš Martinec, asistent trenéra Hradce Králové Tomáš Hamara a hráči oslavují gól.

Článek

"Víme, že jsme je v sezoně dokázali třikrát porazit a bilance není 0:4. Určitě to klukům pomůže a dodá trochu sebevědomí. Na druhou stranu play off je jiná soutěž," řekl Svoboda v nahrávce pro média. "Z pohledu základní části jsou Vítkovice mírným favoritem, ale my jsme pro ně rovnocenným soupeřem a budeme to chtít dokázat i na ladě," podotkl.

Velkou motivací Východočechů je náprava minulé sezony, v níž tým vedený hlavním koučem Tomášem Martincem vyhrál základní část a poté nečekaně vypadl ve čtvrtfinále s Mladou Boleslaví. "Kluci chtějí napravit loňské fiasko. Myslím si, že první krok jsme udělali a teď se může stát cokoliv," uvedl Svoboda.

Hradec Králové si zajistil postup do semifinále v neděli, kdy v pátém zápase ukončil čtvrtfinálovou sérii s Libercem. Jméno dalšího soupeře se Východočeši dozvěděli v úterý večer.

"Po našem postupu jsme hokeje průběžně sledovali. Ne, že bychom sledovali soupeře, ale dívali jsme se na ostatní série, abychom se mohli třeba i trošku poučit. Teď už se ale připravujeme na Vítkovice," řekl Svoboda. Prvním krokem je analyzování aktuální hry soupeře.

Vítkovice považuje za těžkého soka, stejně by ale mluvil o Pardubicích nebo Třinci. "Teď už tam není lehkého soupeře. Je to silový tým, který má hodně individualit," uvedl bývalý vynikající obránce.

Semifinálová série mezi Vítkovicemi a Hradcem Králové začne v úterý v Ostravě. Více než týdenní volno Svoboda uvítal. "Kluci doléčí nějaké šrámy a týden přijde vhod. Zase můžeme potrénovat a vypilovat náš systém. Nebo odstranit chyby, které jsme v minulých zápasech viděli," řekl.

Dosavadním maximem Hradce Králové je účast v semifinále v letech 2017 a 2018, kdy Mountfield nestačil na Brno a Třinec. "Každý chce postoupit do finále, takže věřím, že kluci v každém střídaní nechají na ledě všechno a udělají maximum pro postup," dodal Svoboda.

Reklama

Související témata: