Hlavní obsah

K. Vary - Sparta 1:5Pražané ukončili děsivou sérii, Energie bez šťávy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Thorell 0 : 1
22. Němeček 0 : 2
41. Tomášek 0 : 3
46. Safin 0 : 4
48. Horák 0 : 5
54. Černoch 1 : 5
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Sparty pod vedením staronového kouče Miloslava Hořavy vyhráli na ledě Karlových Varů 5:1 a ukončili sérii šesti porážek. Plný bodový zisk získali Pražané poprvé od 14. října, po jedenácti zápasech. Gólem a asistencí se na výhře hostů podílel David Tomášek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Michal Řepík ze Sparty a brankář Karlových Varů Štěpán Lukeš.

Článek

Sparta pod staronovým trenérem nastoupila ve shodné sestavě jako ve středu v Třinci, pouze do obrany se vrátil uzdravený Moravčík.

Hosté měli v úvodu tři slibné šance, brankáře Lukeše však překonat nedokázali. Energie se poprvé předvedla v 9. minutě, Redlichův samostatný nájezd ale Kovář vyrazil.

V 17. minutě se Pražané dostali do vedení, když se Havlínova přihrávka šťastně odrazila k před brankou volnému Gustafu Thorellovi, švédský útočník koncovce nezaváhal a připsal si první gól v sezoně.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Gustaf Thorell ze Sparty a Jan Hladonik z Karlových Varů.

O druhý gól hostů se postaral na začátku druhé části obránce Němeček, jenž zužitkoval tlak Sparty po příchodu z kabin. Vzápětí mohl snížit Kohout, ale Západočeši se nedokázali prosadit ani při přesilových hrách při vyloučení Němečka a Erika Thorella.

K ukončení čekání na výhru posunul ve 41. minutě Spartu Tomášek. V závěru druhé třetiny ještě v přesilovce ze slibné příležitosti nestihl zakončit, 19 sekund po začátku závěrečné dvacetiminutovky se ale prosadil střelou od modré čáry.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Potyčka u mantinelu v zápase Karlových Varů a Sparty

Hned vzápětí mohl duel zdramatizovat Chalupa, čerstvá karlovarská posila ale trefila jen tyč a dorážku sparťané zablokovali. Když se poté ve 46. minutě prosadil hostující Safin, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Vedení Sparty poté dokonce v oslabení navýšil po ukázkovém přečíslení dva na jedno Horák.

Energie se ale nakonec gólu dočkala, trefu Černocha ale rozhodčí uznali až po kontrole u videa. Kovář tak přišel o možné druhé čisté konto v sezoně. Více ale domácí i přes zjevnou snahu nedokázali, Sparta jim tak oplatila porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 54. Černoch - 17. G. Thorell, 22. Němeček (M. Jandus, Tomášek), 41. Tomášek (Kempný), 46. Safin (Konečný), 48. R. Horák (M. Forman). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4105.
Karlovy Vary: Lukeš - Plutnar, Huttula, Dlapa, Bartejs, Havlín, Pulpán, Bernad - Chalupa, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Kohout, Hladonik, Redlich - Sapoušek, Jiskra, Kružík. Trenér: Bruk.
Sparta: Jakub Kovář - Polášek, Kempný, M. Jandus, Němeček, Mikliš, Krejčík, Moravčík - Řepík, Sobotka, M. Forman - Tomášek, R. Horák, E. Thorell - D. Simon, D. Vitouch, Buchtele - Safin, G. Thorell, Konečný. Trenér: Hořava.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín