Hlavní obsah

Sparta - Kladno 4:0Pražané zlomili bojovné Rytíře, zářil Erik Thorell

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Thorell 1 : 0
42. Jandus 2 : 0
48. Safin 3 : 0
58. Kousal 4 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Sparty porazili ve 36. kole extraligy Kladno 4:0 a i potřetí v sezoně proti Rytířům naplno bodovali. Premiérové čisté konto udržel před rekordní návštěvou sezony 14.292 diváků Josef Kořenář, tři kanadské body za gól a dvě asistence si připsal Erik Thorell.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z branky proti Kladnu

Článek

Sparta nastoupila do čtvrtého domácího zápasu za sebou bez útočníka Tomáška, naopak do sestavy se poprvé od 2. října vrátil Kaše.

Úvod utkání moc šancí nenabídl a s minimem střel si poradili brankáři Kořenář a Bow. Více práce měl Kanaďan ve službách Rytířů, který také inkasoval jako první. Pražané se prosadili hned v první přesilové hře, kdy se přesně trefil Erik Thorell.

Na přelomu první a druhé třetiny hosté přežili druhé oslabení a poté mohli sami v přesilovce vyrovnat. Kořenáře ale výrazněji neohrozili. Sparta si postupně vypracovala herní převahu, druhý gól ale přidat nedokázala. Bow chytal spolehlivě.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Kladno bojovalo o extraligové body na Spartě

Ve 35. minutě se po Zikmundově akci dostal do slibné pozice Melka, Kořenář si s jeho pokusem poradil. Nejblíže gólu byli sparťané v další početní výhodě, Řepík ale nastřelil jen brankovou konstrukci a proti Kousalovi se vyznamenal Bow.

Po 62 sekundách třetí části ale najel do otevřené obrany Kladna obránce Jandus, prostřelil Bowa a přiblížil Spartu k výhře. Vzápětí mohl snížit Plekanec, jenže dopadl stejně jako Řepík z brejku na druhé straně.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Sparta hostila v 36. kole Tipsport extraligy Kladno

Středočeši se museli začít více tlačit do útoku a příležitostí domácích přibývalo. Ve 45. minutě mohl zvýšit Safin, ale dočkal se až o dvě minuty později, když si před brankou našel vlastní zblokovanou střelu.

V 58. minutě si kuriózní první gól v dresu Sparty připsal Kousal, kterého při power play fauloval Plekanec a útočník, jenž v týdnu přišel do Prahy z Mladé Boleslavi, tak nemohl zakončit.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Rytíři Kladno 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 16. E. Thorell (Kempný), 42. M. Jandus (E. Thorell, Horák), 48. Safin (Kempný, Mikliš), 58. P. Kousal (E. Thorel, Horák). Rozhodčí: Hejduk, Jaroš - Špůr, Zíka. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 14.292.
Sparta: Kořenář - Mikliš, Kempný, M. Jandus, Němeček, Tomek, Moravčík - Řepík, Sobotka, M. Forman - P. Kousal, Horák, E. Thorell - Safin, D. Vitouch, Buchtele - D. Kaše, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Sotnieks, Slováček, Babka, Cibulskis - Jágr, Plekanec, Kubík - Melka, Zikmund, Bláha - Indrák, Filip, Brodecki - M. Procházka, Pytlík, Beran. Trenér: Vejvoda.

Reklama

Související témata: