Hlavní obsah

Předělejte baráž, prosí Zlín. Nerovné podmínky, hrálo patnáct zraněných, tvrdí kouč

Rytíři Kladno neměli slitování a uhájili extraligu. Zlín jako vítěz Chance ligy němel nárok a nad klubem Jaromíra Jágra nevyhrál ani jeden zápas v sérii. Trenér Beranů Miloš Říha mladší však tvrdí, že šlo o souboj v nerovných podmínkách. Zlín byl zdecimovaný zraněními, naopak kladenští na klíčové bitvy čekali šest týdnů. Mohli tedy vyléčit šrámy a jít do zápasů v plné síle. „Měl by se nad tím někdo zamyslet a předělat to,“ míní jednačtyřicetiletý trenér v hokejovém pořadu Příklep. Hrací formát se ovšem minimálně pro příští sezonu měnit nebude.

Proč je takřka nemožné projít přes baráž do extraligy? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Náročná zlínská šichta sice skončila vítězstvím v Chance lize, jenže tuhý boj o barážovou pozici zanechal v týmu spousta šrámů. Berani se potýkali s řadou zranění. Chyběla i energie, kterou vzalo především derby ve finále play off proti Vsetínu. „Nechci říct, že to nešlo, ale hráči byli rozbití. Měli jsme za sebou tři série, ani jsme nemohli slavit," říká Miloš Říha mladší.

„Chanceligový tým jde do baráže v jiném zdravotním stavu. Je to nepopsatelné. Nějací kluci měli od semifinále špatné vazy v koleni, přesto sezonu dohráli. Zdravotní problém mělo třeba patnáct hráčů, ani zbylých pět nebylo z hlediska energie úplně fresh," poukazuje kouč na fakt, že Rytíři měli před baráží dlouhý odpočinek a mohli doléčit zranění.

Příklep s trenérem Milošem Říhou mladšímVideo: Sport.cz

Překvapení se možná i proto nakonec nekonalo. Kladno sice bylo 42 dnů bez soutěžního utkání, přesto bez větších problémů vyhrálo 4:0 na zápasy a uhájilo extraligovou příslušnost. „Nečekal jsem, že baráž bude až takový problém," překvapilo Říhu. „Pád je vždycky hrozně těžký napravovat."

Pakliže se zlínským hokejistům povede i v příští sezoně Chance ligu vyhrát, znovu je bude čekat baráž. Formát soutěží se totiž minimálně pro nadcházející ročník měnit nebude. „Měl by se nad tím někdo zamyslet a předělat to. Těch modelů od 90. let byla spousta. Nikdy se ale nedopídíme názoru, co je nejspravedlivější. Minimálně na rok ale systém zůstává stejný a my se na to musíme se na to lépe připravit," říká zlínský kouč, jenž do kádru přivedl i několik nových tváří. Například Martina Nováka či Nicolase Werbika.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep s hokejovým trenérem Milošem Říhou mladším se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice