Hlavní obsah

Při bagu se takový gól dá většinou uhádat, řekl Kovář o brance po siréně

Vítkovický obránce Lukáš Kovář se radoval na ledě Třince v zahajovacím utkání čtvrtfinále play off z úvodního gólu série. Branka ale neplatila, protože padla těsně po první siréně. Rozhodčí ihned rozpažil a kontrola u videa rychle potvrdila, že má pravdu. V dalším průběhu už ostravský klub Ondřeje Kacetla nepřekonal a prohrál 0:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rozhodčí signalizuje, že gól Vítkovic neplatí, protože padl do branky až po zaznění sirény. V popředí je Lukáš Krenželok z Vítkovic.

Článek

"Viděl jsem, že je málo času, tak už jsem nestál na modré a sjel jsem si trošku blíž," popsal akci Kovář v rozhovoru s novináři. "Viděl jsem puk v brance, ale asi to bylo po, nebo spíš určitě, když se na to dívali na videu. Ani nevím o kolik, ale samozřejmě jsem věřil. Když hrajeme bago na tréninku, tak takové góly se většinou dají uhádat. Ještě bych to možná uhádal s rozhodčím, ale jak je video...," pokrčil rameny.

Vítkovice mají za sebou náročné předkolo na pět zápasů s Olomoucí, ze kterého postoupily před dvěma dny. Navíc je trápila během série viróza, ale s obhájcem titulu hráli vyrovnanou partii.

"Drželi jsme krok, byli jsme na ně připravení, jsme docela rozehraní. Osobně jsem se cítil velmi dobře, nějakou velkou únavu jsme necítili a věřili si, že dokážeme vyhrát. Hlavně jsme ukázali tou první třetinou, že se s nimi dá hrát, a když budeme hrát stejně, tak tady můžeme jeden zápas urvat. Já tomu věřím," pokračoval.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic první zápas čtvrtfinále play off s Třincem nezvládli.

Vítkovice držely bezgólový stav polovinu utkání a až do 28. minuty se vyhýbaly i trestné lavici. Poté si Jakub Stehlík počínal v předbrankovém prostoru přehnaně agresivně v souboji s Markem Daněm a o 82 sekund později jej následoval Karel Plášil, který vyhodil puk z obranného pásma do hlediště a trefil dokonce i jednoho diváka, jenž musel na ošetřovnu. Oceláři přesilovku využili k vítěznému gólu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Lukáš Krenželok z Vítkovic a Martin Marinčin z Třince, Marek Kalus z Vítkovic a Mikuláš Zbořil z Třince.

Trenér Vítkovic Miloš Holaň označil první vyloučení za zbytečné a že jeho tým stálo zápas. "Nikdo nechce schválně udělat faul nebo schválně oslabit tým. To se může stát, že někdo nešťastně fauluje nebo z toho vyplyne nějaká taková situace. Je ale jasné, že si na to musíme dávat pozor," podotkl Kovář.

Zamyslet se v Ostravě musí i nad útokem. V zápase vyslali sedmnáct střel, přičemž v úvodní třetině zaměstnali Kacetla jen jednou ranou. "Musíme si víc věřit kolem branky a být tam silnější. Proti Olomouci jsme si ukázali, že umíme takhle dávat góly a že tam umíme být silní. Já si myslím, že si ukážeme nějaké situace, trenér nám dá nějaký návod a řekneme si k tomu něco, protože bez gólů, to je jasné, vyhrát nemůžeme."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.