Hlavní obsah

Problém Litvínova? Strašně moc cizinců, míní Šlégr. Jak by řešil krizi klubu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před zápasem 15. kola doma se Spartou se Litvínov nachází ve velmi nepříznivé situaci. S pouhými devíti body je na poslední příčce a proti Pražanům ho nově povede z pozice hlavního trenéra Karel Mlejnek. „Ta sezoně je bídná, když si vezmeš, že ze čtrnácti zápasů vyhráli pouhé dva, tak je to průšvih,“ hodnotí Martin Kézr v pořadu Příklep na Sport.cz, kde situaci rozebírá s hostem Jiřím Šlégrem a moderátorem Honzou Homolkou.

Problém Litvínova? Strašně moc cizinců, míní Šlégr. Jak by řešil krizi klubu? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Když jsem mužstvo sledoval od začátku už v přípravě, tak na můj vkus tam je strašně moc cizinců, především v obranných řadách," vidí problém Šlégr, který v klubu působil naposledy jako předseda představenstva a generální manažer, než v roce 2020 tyto funkce opustil.

Jako bývalý reprezentační zadák tak sleduje potíže hlavně v defenzivě. „Na obránce z ciziny jsem vždy nahlížel tak, že vezmeme jednoho dva a ti musejí hrát první přesilovku, oslabení, to gró, proto je bereme ze zahraničí, jinak musíme mít své beky," pojmenovává potíž.

Růžičkův konec v extralize? Hokej se posouvá, je rychlejší, obává se legenda v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Přeskládat kádr v rozjeté sezoně však bude problém. „Asi je dost složité najít takovou výměnu, která by mužstvu pomohla," obává se Kézr.

Motor v krizi zabral. Mužstvo chce vyhrávat za trenéra, oceňuje legenda v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Pavel Hynek (generální manažer), mluvil o docela zajímavé věci, že zkoušel nějaké trejdy, ale vždy to narazilo na to, že protistrana chtěla centra a tím by se Litvínov oslabil sám, protože na té pozici má potíže," vysvětluje šéfredaktor sportovní sekce Práva a webu Sport.cz.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep. Jiří Šlégr v něm přibližuje, co mu říkal Robert Reichel nastupující do pozice asistenta, dále vysvětluje, jak by skládal kádr on a co mu na současném Litvínovu chybí nejvíce.

„Švédský Litvínov" se trápí ve druhé lize, jeho odchovanci jsou přitom legendami NHL. Úryvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

V pořadu se také řeší krize litvínovských odchovanců, kteří se vytrácejí z NHL i extraligového mužstva a řeč přichází také na situaci Vladimíra Růžičky, nedávno odvolaného kouče Vervy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice