Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Krize Litvínova? Jsem pod tím podepsán, kaje se Šlégr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umístění na chvostu tabulky a výměna trenéra, navíc v roli lídrů týmů jsou cizinci, zatímco vlastním odchovancům se nedaří. To je aktuální situace Litvínova v hokejové extralize. Přitom hráči, kteří vyrostli přímo v klubu, patřili v dřívějších dobách k tomu nejlepšímu v českém hokeji, aktuálně tomu tak není. „To mě jako Litvínováka trápí asi nejvíc,“ přiznává Jiří Šlégr v hokejovém pořadu Příklep.

Příklep s Jiřím Šlégrem.Video: Sport.cz

 
Článek

Jeden z nejslavnějších hokejistů, kteří vyrostli právě v Litvínově, se netají, že jej trápí aktuální krize. „Když sestavuju mužstvo, tak vždycky musí být jádro. Já jsem přesvědčený, že by mělo být z toho daného města, aby k tomu klubu mělo úplně jiný vztah," hledá řešení.

Posily by viděl paradoxně až ve třetí nejvyšší soutěži. „Překvapilo mě rozhodnutí ukončit kariéry Viktoru Hüblovi a Frantovi Lukešovi. Jsou to kluci, kteří milovali Litvínov, myslím si, že ho budou milovat vždycky, odvedli velký kus práce," uvádí na adresu 44letého Hübla a 40letého Lukeše, kteří momentálně patří k oporám Chomutova.

„Švédský Litvínov" se trápí ve druhé lize, jeho odchovanci jsou přitom legendami NHL. Úryvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Sám přitom vnímá svůj podíl na současné situaci, protože ještě v roce 2020 působil v klubu jako generální manažer a předseda představenstva. „Už je to nějakých sedm let, co Litvínov pořád lavíruje na spodu tabulky a nemáme kam sáhnout. Takže to si myslím, že historicky to jde za námi všemi, co jsme tam působili," přiznává legendární obránce.

Co dělají slavní hokejisté po kariéře? Některé příběhy vás možná ohromí. Pasáž pořadu Příklep.Video: Sport.cz

„Nebudu se dnes tvářit, že nejsem pod tím podepsán, jsem podepsán úplně stejně jako všichni, kteří tam působili," pokračuje dnes 51letý člen výkonného výboru českého hokejového svazu a Rady České televize.

V Příklepu je také Martin Kézr, šéfredaktor sportovní sekce Práva a Sport.cz, a diskusi moderuje Honza Homolka. Společně se věnují také výchově obránců a zároveň nedostatku českých zadáků v NHL a řeč přichází také na fungování Českého svazu ledního hokeje, kde Jiří Šlégr působí ve výkonném výboru pod novým prezidentem Aloisem Hadamczikem a funkci vykonával i za vlády Tomáše Krále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články