Hlavní obsah

První gól po příchodu z Ruska! Kritika? Oprávněná. A tím bych to uzavřel

Hokejový útočník Samuel Buček se v pátém zápase v dresu Třince dočkal premiérové branky v extralize, kterou se podílel na vítězství Ocelářů v Karlových Varech 6:2. Třiadvacetiletý Slovák přišel do Třince z Nižněkamsku, kde se neprosadil. Do Kontinentální ligy ale zamířil po ruské invazi na Ukrajinu, za což byl kritizovaný. I proto řada diváků v KV areně pískala, když přebíral cenu pro hráče utkání.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Libor Hudáček, Samuel Buček a Aron Chmielewski z Třince se radují z gólu v Karlových Varech.

Článek

"Všiml jsem si toho. Ta kritika je oprávněná. Já se snažím na sobě pracovat, vyvíjím se jako hráč i jako člověk. Je to ale oprávněné a tímto bych to asi uzavřel," řekl Buček novinářům po utkání k tomu, že se ocitl pod palbou kritiků.

Buček přišel do Třince v polovině října a zatím nastupuje převážně ve čtvrtém útoku Slezanů. V neděli se střelecky prosadil už v sedmé minutě, kdy otevřel skóre. "Jsem rád, že jsem vstřelil svou první branku, nastartoval jsem mužstvo a zvítězili jsme. Tři body jsme potřebovali, liga je velmi vyrovnaná a Vary teď hrají velice dobře, ačkoliv mají několik zraněných hráčů. Věděli jsme, že to nebude lehký zápas," podotkl Buček.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Samuel Buček v dresu Třince během utkání se Spartou.

Západočeši sice dokázali dvakrát s hosty srovnat krok, ale na čtyři góly v třetí třetině už odpověď nenašli. "Bylo to nepříjemné, ale v kabině jsme si k tomu něco řekli a třetí třetinu jsme zvládli tak, jak jsme chtěli. Poučíme se z toho do dalších zápasů, abychom hráli naplno po celých šedesát minut," dodal Buček.

Reklama