Hlavní obsah

K. Vary - Třinec 2:6Třinec po dvou prohrách zabral, poprvé se trefil Buček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Buček 0 : 1
14. Hudáček 0 : 2
20. Bartejs 1 : 2
27. Baláž 2 : 2
44. Hudáček 2 : 3
47. Růžička 2 : 4
56. Hrehorčák 2 : 5
56. Chmielewski 2 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli v zápase 16. kola extraligy na ledě Karlových Varů 6:2 a po dvou porážkách se radovali z vítězství. Oceláři rozhodli utkání čtyřmi góly ve třetí třetině, dvakrát se mezi střelce zapsal slovenský útočník Libor Hudáček. Úřadující mistr tak oplatil Energii porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Andrej Nestrašil, střelec Libor Hudáček a Marko Daňo z Třince se radují z gólu.

Článek

Hosté začali utkání aktivněji. První šance Hudáčka a Hrni dokázal ještě karlovarský gólman Lukeš zlikvidovat, v 7. minutě již nestačil na únik Bučka. Slovenský útočník si tak připsal první extraligovou trefu po příchodu z KHL.

Ve 14. minutě Oceláři navýšili své vedení. Nestrašil trefil tyč, dorážející Hudáček se ale již prosadil. Snížit mohl Beránek, ale Energie se dočkala až v samotném závěru první třetiny, kdy se při vyloučení Chmielewského podařilo snížit Bartejsovi.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jakub Jeřábek z Třince si kryje puk před karlovarským Ondřejem Beránkem.

V úvodu druhé třetiny Západočeši navázali na svou aktivitu a napadáním v útočném pásmu nedali třinecké obraně vydechnout. Sympatická hra domácích proti úřadujícímu šampionovi vyústila ve 27. minutě v útočný výpad čtvrté karlovarské formace, střele Kohouta a následné dorážce Baláže za Mazancova záda.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští hráči se radují z gólu proti Ocelářům.

Následně si ale vytvořili převahu Oceláři. Třinečtí se dostávali do velkých příležitostí a jen díky vynikajícímu Lukešovi si ve druhé části nevzali vedení zpět. V neproměňování šancí vynikl zejména Kurovský, který jel třikrát sám na Lukeše, ale domácí gólman jej vždy vychytal.

Závěrečných dvacet minut se již neslo zcela ve znamení hostů. Hra domácích se zcela sesypala po vyloučení Koblasy a druhém gólu Hudáčka ve 44. minutě. Západočeši po třetí obdržené brance již nenašli dost sil na odpověď, ale naopak po další chybě v obraně dotlačil Růžička o čtyři minuty později odražený puk od zadního mantinelu počtvrté za Lukešova záda.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Potyčka v utkání Karlových Varů s Třincem.

V 55. minutě se trenér domácích Bruk odhodlal ke hře bez brankáře, ale místo korigování výsledku se prosadil Hrehorčák. O poslední gól se následně postaral Chmielewski.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:6 (1:2, 1:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 20. Bartejs (Pulpán, Černoch), 27. Baláž (Kohout) - 7. Buček (Adámek, Jaroměřský), 14. L. Hudáček (Nestrašil, M. Doudera), 44. L. Hudáček (Marinčin), 47. M. Růžička (Voženílek, Čukste), 56. Hrehorčák (Dravecký, Nestrašil), 56. Chmielewski (Hrehorčák). Rozhodčí: Horák, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 3109.
Karlovy Vary: Lukeš - Plutnar, Bartejs, Dlapa, Bernad, Pulpán, Havlín, Mikyska - Kružík, Gríger, Rachůnek - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Hladonik, Jiskra, Redlich - Kohout, Baláž, Sapoušek. Trenér: Bruk.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Adámek, Jaroměřský - M. Růžička, M. Roman, Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrňa, Hrehorčák, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček. Trenér: Moták.

Reklama