Hlavní obsah

První gól v sezoně? Předtím jsem měl taky šance, ale bohužel jsem dřevák, smál se Pulpán po 400. duelu

Plzeň

Na jubilejní čtyřstý start v extralize bude mít příjemné vzpomínky. Vyšperkoval ho premiérovou trefou v sezoně, jeho Plzeň navíc v závěru zlomila Vítkovice a poskočila na druhé místo tabulky. Hokejový obránce Lukáš Pulpán tak po středečním utkání neskrýval spokojenost.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Ondřej Kratěna, Jaroslav Kracík a Lukáš Pulpán z Plzně se radují z gólu.

Článek

„Konečně mi to tam padlo, střela konečně vyšla přesně. Předtím jsem měl taky šance, jenže jsem bohužel dřevák," usmíval se třiatřicetiletý bek, jenž si první gólovou radost v probíhajícím ročníku užil až ve 43. kole.

Pikantní je, že se tak stalo v jeho 400. duelu. O svém milníku přitom už před úvodním buly dobře věděl. „Kluci mě o něm informovali. Od pokladníka bylo i něco vypsané," pokračoval Pulpán.

Nakonec se dočkal i výhry (4:2), přestože se pro Škodu nerodila vůbec lehce. Vítkovice sehrály na západě Čech vyrovnanou partii a sahaly po bodech. Plzeň potvrdila formu, první třetina však byla z její strany rozpačitá. „V ní nás soupeř přehrál, měl i víc střel. Nám nejezdily nohy, pak už to bylo o poznání lepší," tvrdil Pulpán.

Těsně před koncem si zhluboka oddechl stejně jako všichni domácí fanoušci. Pouhých 155 vteřin před vypršením základní hrací doby rozsekl napínavý duel Jan Kovář. „Bylo jasné, že kdo dá gól, vyhraje. Naštěstí se to otočilo k nám. Kovy s Gulym to vzali na sebe a zápas v přesilovce rozhodli," ulevil si.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín