Hlavní obsah

Prvních deset minut, to byla tragédie. Po druhém gólu jsme už byli na koni, tvrdí Orsava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší vstup do extraligy zažívají poté, co se do ní vrátili, hokejisté Olomouce. V předehrávce třetího kola zdolali pražskou Spartu 4:0 a jsou v nejvyšší soutěži stoprocentní. Jedním gólem, v dresu Hanáků premiérovým, a také asistencí, přispěl k zisku tří bodů útočník Jakub Orsava, který na Hanou přišel před sezonou z Hradce Králové.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jakub Orsava (dole) a Jan Bambula z Olomouce se radují z gólu.

Článek

Jak zápas změnil první gól? Do té doby Sparta hrála výborně a měla spoustu šancí...

Prvních deset minut, to byla od nás tragédie. Můžeme děkovat jen Braňovi Konrádovi, že zavřel bránu a neinkasovali jsme. Naštěstí jsme pak dali šťastný gól a otočilo se to. Zřejmě byli zlomení, že z tlaku nic nevytěžili. Když jsme se pak trefili podruhé, byli jsme na koni.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Petr Strapáč z Olomouce se raduje z gólu proti Spartě.

Zatímco v první třetině na střely vyhrála 13:6 Sparta, ve druhé vy 18:2. Co se stalo?

Jak jsem říkal. Je to první dějství srazilo, nás nakoplo. Začínat takto další zápasy však nemůžeme. Kdybychom prohrávali 0:3 nebo 0:4, nikdo by se nedivil.

Zažil jste se Spartou někdy podobný duel?

Nepamatuji si takový zápas, kdy by nás tak výrazně přehrávali půlku první třetiny a my pak vyhráli, s nikým. Na to, jaký byl průběh, se už ale nikdo nebude ptát. Tři body zůstaly tady, a to je pro nás důležité.

Čemu přikládáte ten zoufalý začátek?

Nevím. V šatně jsme si říkali, že musíme do utkání vstoupit dobře a bylo to přesně obráceně. Jen jsme se na ně koukali a oni kolem nás jezdili jako kolem kuželů. Nedokážu si to vysvětlit.

Radost můžete mít i z prvního gólu v sezoně i za Olomouc...

Jasně. Každá trefa potěší. Hlavní jsou ovšem tři body a dobrý start do extraligy. V neděli hrajeme znovu. Čeká nás ještě 49 kol, takže velkou váhu bych tomu nepřikládal. Musíme dál hrát bojovně, jako jeden tým a pak se úspěchy dostaví. Jsme však teprve na začátku.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Olomouce Jan Tomajko při utkání se Spartou.

Jak se zatím v Olomouci cítíte?

Nemám si na co stěžovat. Trenéři mi věří, a to je pro mě zásadní. Cítím se výborně a snažím se jim důvěru vracet a doufám, že dál budeme sbírat body.

Reklama

Související témata: