Hlavní obsah

Pryč s respektem, velí Kometa. Kalous litoval moc vyloučení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odhoďme zbytečný respekt, opakují si Brněnští mantru před dnešním druhým předkolem play off s Libercem. První zápas na severu Čech Kometa prohrála 3:4. Doplatila na vlažnou úvodní třetinu, po níž musela dohánět dvougólové manko.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Trenér Brna Jiří Kalous.

Článek

„První třetinu jsme odehráli trošku s respektem. Myslím, že zbytečně. Řekli jsme si, že po první přestávce musíme hrát mnohem aktivněji a začít hrát svou hru. Dostali jsme se do vedení 3:2, bohužel jsme ho ještě ve druhé třetině ztratili a čtvrtý gól se ukázal rozhodující," litoval kouč Brna Jiří Kalous.

„První třetinu jsme odehráli se zbytečným respektem. Nechodili jsme po nich, nenapadali je, nedohrávali jsme souboje a proto prohrávali 0:2. Pak se naše hra určitě zvedla, ale bohužel jsme nevyhráli," smutnil střelec první branky Komety Luboš Horký.

Hosté obraty duelů umí a dobře našlápnuto k otočce měli i tentokrát. „Trenéři nám řekli, že už nemáme co ztratit, že po nich musíme jít a donutit je k chybám. Snažit se dát gól, který by nás nakopl, což se i povedlo," popsal Horký.

V polovině utkání už s parťáky 3:2 vedl díky gólu v oslabení i přesilovce. „Kluky jsme chtěli spíš povzbudit, aby zbytečný respekt odhodili stranou a vrátili jsme se k naší hře, kterou umíme. A víme, že ji umíme. Pak to na ledě takhle i vypadalo," pověděl Kalous.

Vadila mu nedisciplinovanost. „Hodně sil nás stálo vyloučení, měli jsme sedm vyloučení, což bylo hodně. Poměr na vyloučení je pro nás hodně nepříznivý a stál nás hodně sil, ale myslím, že jsme ukázali, že s Tygry můžeme hrát a budeme to chtít potvrdit v sobotu," řekl Kalous. I po těsné prohře našel čas na vtípek. Když po rozhovorech s novináři opouštěl mix zónu a zmerčil přicházejícího kouče Liberce Patrika Augustu, teatrálně rozhrnul hlouček a soupeře pozdravil. Dnes večer se oba potkají znovu. „Do zápasu musíme určitě vstoupit líp, snažit se nedostat gól, a naopak jít do vedení, aby se střídačka uklidnila a hrálo se v lepší pohodě," uzavřel Horký.

Reklama

Související témata: