Hlavní obsah

Puku se ani nedotkl, přesto Petrovický pomohl kuriózním gólem Brnu k vítězství

Brno

Jeden z nejkurióznějších gólů v kariéře si ve čtvrtek připsal slovenský hokejový útočník Róbert Petrovický z Komety Brno. Nedotkl se přitom ani puku, přesto mu podle pravidel byla připsána branka. Nesmírně důležitá, neboť za stavu 2:2 pomohla Kometu nasměrovat k druhému vítězství v sérii předkola play-off, hraného na tři vítězné duely.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Róbert Petrovický (vpravo) pomohl Brnu kuriózním gólem.

Článek

Gól do kladenské sítě padl po vhazování v obranné třetině hostů po levici brankáře Lukáše Cikánka. Na buly se proti sobě postavily dvě zkušené hokejové hvězdy: kladenský Pavel Patera a Petrovický. Vhazování vyhrál Patera, jenže do získání kotouče dal tolik síly, že se prudká přihrávka odrazila od bruslí kanadského obránce Jasona Lepinea přímo za Cikánkova záda.

"Chtěl jsem vymyslet něco jiného, protože byl Patera při vhazování suverénní. Ale neřeknu přesně co," usmíval se po utkání Petrovický. "Ta branka soupeře rozhodila. V play-off i takové góly rozhodují zápasy. Ať je to do prázdné branky nebo i taková kuriozita," poznamenal slovenský útočník.

Těšila ho hlavně výhra

"Těžko mohu říci, že já jsem tuto branku dal. Je ale pravda, že jsem na vhazování stál. Ale vůbec nejde o to, že mi tuto branku rozhodčí připsali. Novináři o ní sice napíší, ale zítra jde život dál a v sobotu na nás čeká další zápas," řekl Petrovický, který se při dotazu, zda se puku alespoň dotkl, jen tajuplně zatvářil a odpověděl s úsměvem: "Tři tečky."

Byl především rád, že přes finiš Kladna jeho tým nakonec vyhrál 5:3. "Měli jsme zase spoustu šancí a ze soupeřových brankářů jsme udělali kandidáty reprezentace," doplnil Petrovický.

Zkušený osmatřicetiletý mistr světa z Göteborgu 2002 přiznal, že tlak Kladna domácí hokejisté čekali. "Dostali jsme rychlý gól. Hráli typický kladenský hokej s týmovým duchem. Jejich úkolem bylo nám tady vzít jeden zápas. To jim nevyšlo. Nyní je řada na nás, abychom jim ukradli jeden my," nastínil Petrovický očekávání v pokračování série na Kladně.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články