Hlavní obsah

Rána pro Dynamo! Nemocný Hyka může být až čtvrt roku mimo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro lídra extraligové tabulky je to velká komplikace a ztráta. Hokejové Pardubice se budou muset dva až tři měsíce obejít bez jedné ze svých největších letních posil Tomáše Hyky. Devětadvacetiletý útočník se aktuálně léčí z blíže nespecifikované nemoci, informovalo Dynamo na svých oficiálních stránkách.

Foto: Ladislav Adámek

Útočník Tomáš Hyka(vpravo), když byl v létě představován jako posila Pardubic.

Článek

Účastník letošních zimních olympijských her v Pekingu zamířil do Pardubic po třech sezonách strávených v Čeljabinsku v KHL a start do sezony se mu vyvedl. Vytvořil elitní útočnou formaci Východočechů s T. Zohornou a Radilem a v prvních pěti kolech zaznamenal gól a tři asistence. Ve statistice účasti na ledě byl navíc na plus sedmi.

Jenže od 27. září a výhry 2:1 v Olomouci se už v sestavě Dynama neobjevil. A hned tak ani neobjeví.

„Kompletní výsledky zdravotních vyšetření bude mít klub k dispozici v průběhu příštího týdne. Až následně bude jasnější, kdy se Hyka bude moci zapojit do přípravy. Nyní je na minimálně dva měsíce ze hry, snaží se striktně dodržovat doporučení lékařů a také co nejrychleji vrátit zpátky na led," uvedly Pardubice.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín