Hlavní obsah

Rébus jménem Třinec. Oceláři trápí dalšího favorita. Je to překvapení?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv byli hráči Třince před startem play off mnohými odborníky pasováni na rychlé vyřazení, i nadále se drží ve hře o mistrovský titul. Po šokujícím vyřazení pražské Sparty se Ocelářům daří řádně kousat i v semifinále proti Pardubicím, které v druhém semifinálovém duelu doma padly (0:3). Mnohem víc ale zaujal zdánlivě bezradný výkon vítěze základní části. „Z pohledu Třince to bylo bezchybné,“ říká bývalý kouč libereckých tygrů Patrik Augusta v pořadu Příklep. Překvapený není ani šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr. „Je to takový černý kůň,“ hodnotí počínání trojnásobného mistra.

Třinec trápí favority. Je to překvapení? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Třinečtí dokonalým způsobem hodili za hlavu nedělní utkání, ve kterém padli 2:4. V odvetném duelu přišel o poznání povedenější výkon, navíc ozdobený o čisté konto brankářského fantoma Ondřeje Kacetla. „Přesně to, co se Třinci povedlo ve druhým zápase proti Spartě, se povedlo i včera. Pardubice se nedostaly do žádné pořádné šance, a když už dostaly puk do sítě, tak to bylo vysokou holí," říká šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr.

Vítězi Prezidentského poháru během pondělního zápasu nefungovalo vůbec nic. Největším problémem byl přechod do soupeřova pásma. „Pardubice to mají založené na protečovávání kotoučů, aby se k němu dostaly jako první. Třinec tam byl včera první a okamžitě otáčel hru. Za mě musí vymyslet, jakým způsobem se dostanou do pásma," říká již bývalý liberecký trenér Patrik Augusta, který po letošní sezoně u týmu skončil.

Co Hradec zvládl jako jediný v extralize? Patrik Augusta hodnotí v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Dalším klíčovým dílkem k úspěchu bylo eliminování elitní pardubické první lajny. „Jestli si neporadí s tím, jakým způsobem Vránova lajna pokryla elitní formaci Sedlák - Hyka - Cienciala, tak s tím budou mít Pardubice starosti. Asi to Radimu Rulíkovi nezávidím, bude to muset vymyslet," přiznává hokejový expert Kézr.

Třinec přitom před startem play off nepatřil k hlavním aspirantům na titul. Velkým překvapením proto bylo již čtvrtfinálové vyřazení pražské Sparty. „Myslím si, že by neměl překvapovat, protože tu kvalitu má i měl. Ukazoval ji v minulých letech a samozřejmě ji ukazuje i teď. Protože, když vezmu všechny experty a většinu lidí kolem hokeje, tak se věřilo Spartě. Třinec ale ukázal ohromnou kvalitu, DNA vítězů, které mají," říká kouč Augusta.

Spanilá jízda vyřazovacími boji nepřekvapuje ani Kézra. „Už před začátkem play off jsem říkal, že pro každého bude Třinec nepříjemný soupeř. Je to takový černý kůň. Také jsem řekl, že Pardubice nezískají titul, a na tom stále trvám, byť jsem tipoval finálové derby Pardubice - Hradec Králové," přiznává zkušený novinář.

Hokejový pořad Příklep s hokejovým trenérem Patrikem AugustouVideo: Sport.cz

Matoucí může být postavení mimo nejlepší čtyřku po základní části. „Třinec trochu ukolébal všechny tím, že skončil až šestý v základní části. Dobře víme, že se na tom promítla série nezdařených zápasů a podobně. Jakmile ale Třinec naladí play off mód, ve kterém teď je, tak bude trápit i Pardubice. Byť si myslím, že Pardubice tu sérii možná urvou," dodal šéfredaktor Sport.cz.

Reklama