Hlavní obsah

Recept na Kometu? Daří se nám ubránit její přesilovky, tvrdí vítkovický útočník Krenželok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejistům Vítkovic se proti Kometě v této sezoně daří. Po dvou předchozích jednogólových vítězstvích triumfovali i v předehrávce 41. extraligového kola na brněnském ledě (6:3). Ostravané sice přišli na přelomu druhé a závěrečné třetiny o dvougólový náskok, avšak pak dvěma slepenými trefami v rozpětí 89 vteřin rozhodli o tříbodovém zisku. V tabulce se dotáhli na čtvrtou Plzeň.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Lukáš Krenželok z Vítkovic a Michal Gulaši z Brna.

Článek

„Proč nám to proti Brnu tak jde? Daří se nám ubránit jejich přesilovky," míní autor rozdílové čtvrté trefy Vítkovic Lukáš Krenželok, který kromě toho před druhou pauzou zvyšoval i na 3:1. Kometa však dokázala manko smazat.

„Důležité bylo, že jsme záhy zase odskočili o dva góly. Uklidnilo nás to," libuje si spokojený Krenželok, který nahrazuje v roli kapitána zraněného Poláka. „Dal jsem s céčkem v Brně dva góly, tak mně třeba kluci něco koupí," vtipkuje. „Ale asi budu muset do společné kasy platit já," usmívá se.

Ostravané už atakují čtvrté místo, které bude po skončení základní části nejvyšší soutěže zaručovat přímý postup do čtvrtfinále. „To nijak zvlášť v kabině neřešíme. Po špatném vstupu do sezony jsme moc rádi i za to, kde momentálně jsme," tvrdí Krenželok.

Kometa padla před domácími fandy po pěti předchozích výhrách v řadě. „Zaslouženě," přiznává kouč Jiří Kalous. „Celý zápas jsme tahali za kratší konec provazu. Neustále jsme jen dotahovali. Vítkovičtí se prezentovali výborným urputným hokejem. Těžko jsme se prosazovali proti jejich skvěle organizované obraně. Velkou překážkou pro nás navíc byl výborně chytající brankář Stezka," vypočítává příčiny nezdaru.

Brňané se museli vyrovnat s absencí centra druhé útočné formace Krištofa. „Rozpadla se nám tím druhá přesilovková lajna. Takřka veškerý čas tak musela odehrát v početní převaze naše elitní řada. To kluky stálo síly," říká forvard Komety Daniel Rákos.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z gólu, uprostřed jeho autor Rostislav Marosz.

Lituje, že po vyrovnání na 3:3 na začátku poslední dvacetiminutovky nevyužil jeho tým psychické výhody. „Inkasovali jsme poté smolný čtvrtý gól," mrzí ho. „Mohli jsme se na Vítkovice bodově dotáhnout, bohužel se nám to nepovedlo. Utkání je ale před námi ještě dost. Takže příště musíme zase zabrat," myslí už na nedělní duel v Hradci Králové.

Jediným pozitivem pro Kometu v zápase s Vítkovicemi byla 21. branka amerického kanonýra Petera Muellera v tomto extraligovém ročníku. Díky ní se osamostatnil v čele tabulky střelců i kanadského bodování.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice