Hlavní obsah

Kapitán Sparty Řepík dostal stopku na dva zápasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kapitán hokejové Sparty Michal Řepík obdržel od disciplinární komise extraligy stopku na dva zápasy za seknutí třineckého Hrehorčáka v závěru nedělního čtvrtého semifinále play off.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třince - Sparta, vyhrocený závěr po gólu Ocelářů do prázdné brankyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 4. zápas Třinec - Sparta

Řepík tak přijde o úterní páté pokračování série, v níž Sparta vede 3:1 na zápasy a dělí ji jedna výhra od postupu do finále proti Pardubicím. Pokud dokáže udělat poslední krok už v úterý, vynechá její kapitán první finále. Pokud v úterý Pražané padnou, nezahraje si Řepík ve čtvrtečním šestém semifinále.

„V tuto chvíli nebudeme rozhodnutí disciplinární komise APK nijak komentovat. Důrazně se však ohrazujeme proti jakýmkoliv mediálním nařčením týkajících se Michala Řepíka ve smyslu, že bylo jeho záměrem úmyslně ublížit protihráči,“ uvedla Sparta na sociálních sítích s tím, že Řepík se Hrehorčákovi po zápase omluvil i osobně.

Kapitán Sparty se provinil dvě minuty před koncem zápasu. Ve chvíli, kdy Třinec přidával pojistku do prázdné branky na 4:1. Hrehorčák ve středním pásmu přihrával Vránovi, který zakončoval do prázdné branky. Chvíli po přihrávce však třinecký útočník dostal od Řepíka hokejkou na žebra.

Řepíkův faul rozpoutal na ledě několik šarvátek. „Nejvíc mě mrzelo, že se jde Řepík schovat na střídačku a jeho spoluhráči se tam musí bít. To mi přijde hodně zvláštní, taková srabárna,“ hodnotil třinecký útočník Daniel Voženílek, jenž v sérii sám pykal trestem za faul na sparťanského Chlapíka.

Sparťanský kapitán se později po zápase za svůj zákrok omluvil. „Chtěl jsem mu seknout do hokejky, abych mu zabránil dát gól. Hokejka mi vylítla, pravděpodobně do jeho žeber. Za to se mu omlouvám. Sháním číslo, abych mu mohl osobně napsat,“ uvedl útočník Pražanů.

Reklama