Hlavní obsah

Repríza finále hned na úvod play off. Aspoň budeme mít to nejhorší za sebou, žertoval Mazanec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulé sezoně spolu bojovali ve finále a uspěli hokejisté z Třince. Letos k opakování vyhrocené finálové bitvy zcela jistě nedojde, protože se extraligoví giganti Sparta a Třinec potkávají už ve čtvrtfinále. Pražané do něj jdou ze třetí příčky po základní části přímo, obhájce mistrovské trofeje musel zvládnout zrádné předkolo s Litvínovem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Třince Marek Mazanec v akci

Článek

Třinec se ještě na začátku kalendářního roku držel v první čtyřce, po nepovedeném závěru dlouhodobé části se ale sesunul až na šestou příčku, proto nyní musí na Spartu. „Tak alespoň budeme mít to nejhorší za sebou," žertuje brankář Ocelářů Marek Mazanec.

I on ale tuší, že udolat třetí tým tabulky bude asi složitější než vyřadit jedenáctý Litvínov. „Můžeme se na to dívat z kterékoliv strany, ale je to repríza posledního finále, tudíž lze čekat zápasy plné emocí. Myslím, že to bude hezká série proti těžkému soupeři, těšíme se na to," říká Mazanec.

Zatímco před finále sezony 2021/2022 se favorit série hledal jen velmi těžko, protože se v něm utkal druhý a třetí tým po základní části, tentokrát by jím podle papírových předpokladů měl být tým Miloslava Hořavy.

„Jsou dobří na každém kousku ledu. Mají dobrého gólmana, vypracovanou obranu, umí dát gól. Bude to o chybách. Musíme výborně zvládnout defenzivu a využívat naše šance," hledá recept na postup Mazanec, jenž ve finálové sérii minulého ročníku odchytal proti Spartě poslední dva zápasy.

A po rozhodujícím utkání se svěřoval, že mu v brance bylo horko jako v sauně. „Hned řeknu masérům, ať mi dají kolo do sauny a jdu šlapat. Ať na to jsem připravený," vtipkoval Mazanec před nedělním startem čtvrtfinále.

Série začíná dvěma zápasy na ledě pražské O2 Arény. Trenér Třince Zdeněk Moták to jako nevýhodu nevnímá. „Jediné, co chceme, je za každou cenu získat zápas. Takže je úplně jedno, kde začínáte, jestli venku nebo doma. Počítá se jen výhra," zdůrazňuje.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Třince se radují z postupu do čtvrtfinále. V předkole pokořili Litvínov 3:0 na zápasy.

„Bude to ale velmi těžké. Sparta získala 99 bodů v základní části, skončila na třetím místě. Ale těšíme se a uděláme všechno pro to, abychom byli co nejlépe připraveni," říká Moták.

Výhra nad Litvínovem ve třech zápasech může jeho týmu podle 58letého trenéra jenom pomoct. „Hlavně v sebevědomí. Reprezentační přestávka je nějakých deset dní a první zápas je pak pro všechny takový těžší. Oni teď nehráli dva týdny, my nastupujeme po týdnu, kdy jsme si udělali lehké volno. Ale nemyslím si, že by to bylo pro někoho nějaký problém. Všichni jsme profíci, všichni se na ten zápas připraví. Otázka může být v rozehranosti, ale přístup, nasazení bude maximální z obou stran," přemítá Moták.

Reklama

Související témata: