Hlavní obsah

Rozhodla nešťastná teč. Šest minut přesilovky nemůžete Třinci dát, mrzelo Hořavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opakuje se, že přesilovky rozhodují zápasy a zvlášť v play off mohou mít až kouzelnou moc. A pondělní druhé čtvrtfinále mezi Spartou a Třincem znovu dokázalo, jak zásadní jsou pro úspěch početní výhody a jak moc mohou bolet zbytečné fauly. Sparta v pondělí z přesilovek vytěžila dva góly, Třinec rovněž, leč ten druhý přišel v prodloužení, a tak přinesl výhru 3:2 a rovněž srovnání série 1:1 na zápasy. „Speciální formace zase rozhodly," řekl třinecký kouč Zdeněk Moták.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hokejisté Třince se radují po vítězném gólu v prodloužení druhého čtvrtfinálového utkání na ledě Sparty.

Článek
Fotogalerie

„Je to vyrovnané, hrají proti sobě kvalitní týmy, a tak je zápas o maličkostech. My jsme v prodloužení udělali tři fauly, a když dáte Třinci šest minut v přesilovkách, tak to dopadne, jak to dopadlo," věděl jeho sparťanský protějšek Miloslav Hořava.

Bylo to tak.

Třinec v prodloužení v přesilovkách tlačil, a nakonec díky Voženílkovi, jehož přihrávku si srazil do vlastní branky Moravčík, vytěžil i rozhodující gól. „Měli jsme šance už v neděli a věděli jsme, že když ještě přidáme, tak můžeme uspět. Každý chce vyhrát na Spartě. Odehráli jsme jeden z našich nejlepších zápasů v této sezoně. Čím víc lidí přijde, tím je to namotivovanější," vyprávěl třinecký útočník Libor Hudáček, autor dvou branek.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Třince Ondřej Kacetl inkasuje druhý gól.

Byl to hokej hodný play off a taky hokej hodný dvou posledních finalistů. Hrálo se v kvapíku, se spoustou střetů i drobných potyček, emoce plály. „Hokej byl super," pokyvoval hlavou Moták. A vedle něj sedící Hořava na tiskové konferenci jen souhlasně kýval. „Hráčům nemůžeme absolutně nic vytknout. Makali, dřeli. Zdá se to jednoduché, když se na to člověk dívá z klidu, ale hráči mají výdej tak obrovský, že ty chyby pak udělají. Je to hokej, to se nedá nic dělat."

Klíčové bylo, že tentokrát Třinec držel od počátku krok. Nenechal Spartu utéct do trháku a na její dvě vedení reagoval. Třeba při srovnání na 1:1 i za pomoci lehce kuriozní situace. Tradiční přesilovkový ostřelovač Martin Růžička zlomil hokejku, toužil sice po nové, ale když pro ni mířil na střídačku, skočil místo něj na led Libor Hudáček. Napřáhl, dostal puk a propálil Kováře.

„Kdyby mu kustodi podali hůl, tak zůstane na ledě a já na střídačce. A dá gól on. Nemyslím si, že to Spartu překvapilo," komentoval Hudáček situaci. Sparta sice u sudích reklamovala, že Růžička držel zlomenou hokejku déle, než je dle regulí zdrávo, ale rozhodčí jejich protesty na ledě hned zamítli.

A tak je stav 1:1 na zápasy a lze očekávat, že série bude ještě gradovat...

Reklama