Hlavní obsah

K. Vary - Sparta 1:4Rozjetá Sparta si připsala páté vítězství v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Horák 0 : 1
27. Forman 0 : 2
43. Moravčík 0 : 3
47. Dvořáček 0 : 4
55. Rachůnek 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté třetí Sparty vyhráli v 58. kole extraligy v Karlových Varech 4:1 a natáhli vítěznou sérii na pět zápasů. Shodně gólem a asistencí se na tom podíleli obránce Michal Moravčík a útočník Miroslav Forman, nejproduktivnější hráč soutěže Filip Chlapík zaznamenal dvě asistence. Třináctá Energie naopak potřetí za sebou nebodovala a neodvrátila hrozbu baráže.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský.

Článek

V úvodním dějství se hrál ofenzivní hokej z obou stran. Hned v úvodní minutě se nebezpečnou střelou prezentoval hostující Dvořák. V 6. minutě jen díky výbornému přesunu gólmana Lukeše nedokázal Šmerha trefit odkrytou část domácí branky. Karlovy Vary se dostaly ke slovu díky první přesilovce, ale Kohout ani Flek z bezprostřední blízkosti nedokázali překonat rovněž pozorného Machovského. Když ani Vitouch po chybě karlovarské obrany nepřekonal ze samostatného úniku domácího gólmana, šlo se do šaten za bezbrankového stavu.

Ve 23. minutě byl blízko vedoucí brance Koblasa, ale proti byl levý beton Machovského a ani tutovka Rachůnka o minutu později se neujala. Postupně ale aktivitu opět přebírali hosté a výsledkem byla ve 26. minutě vedoucí branka, poté co Horák v předbrankovém prostoru tečoval Moravčíkovo nahození. Po obdržené brance byl o chvíli později za držení vyloučen Dlapa a Sparta svoji první přesilovku díky Formanově důslednosti ve 27. minutě zužitkovala.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Štěpán Lukeš čelí akci Vladimíra Sobotky ze Sparty.

Poslední dvacetiminutovka byla zcela v režii hostů. Ve 41. minutě dostali po vyloučení Kulicha a Plutnara možnost hrát 28 sekund přesilovku pět na tři, sice ji nevyužili, ale ve 43. minutě se v klasické přesilovce přesně z prostoru mezi kruhy potřetí trefil Moravčík. Navíc ve 47. minutě se po chybě karlovarských obránců na útočné modré čáře dostal k puku Dvořáček a samostatný nájezd proměnil nekompromisní střelou ve čtvrtou branku.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

"Buď silná, Ukrajino, jsme s tebou." Karlovarští fanoušci rozvinuli transparent na podporu Ukrajiny

Nakonec se gólu dočkali i Západočeši, radost Machovskému z čistého konta pokazil v 55. minutě po přesné nahrávce Fleka Rachůnek.

58. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 55. T. Rachůnek (Flek, T. Mikúš) - 26. R. Horák (Moravčík, T. Pavelka), 27. M. Forman (Z. Doležal, Chlapík), 43. Moravčík (Chlapík, M. Forman), 47. Dvořáček. Rozhodčí: R. Svoboda, Šindel - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Diváci: 3237.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, Parkkonen, Dlapa, Pulpán, D. Mikyska, Weinhold - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - Vondráček, Hladonik, Kulich - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Jiskra, Průžek. Trenér: Pešout.
Sparta: Machovský - Tomáš Dvořák, Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Němeček, Moravčík, M. Jandus - Tomášek, Chlapík, Buchtele - Řepík, Sobotka, M. Forman - Z. Doležal, R. Horák, Šmerha - Dvořáček, D. Vitouch, J. Strnad. Trenéři: M. Hořava a Jandač.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice