Hlavní obsah

Rulík si pořádně oddechl a ocenil týmovou práci. Obrovská obětavost všech hráčů, chválil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo skóruje první, bere výhru. Tohle zatím platí ve všech čtyřech zápasech dramatické série. Nad hokejisty Pardubic už se začínal tvořit šedivý mrak hrozících mečbolů soupeře. Ani ve čtvrtém utkání to totiž neměli vůbec snadné, Třinec zase kousal, ale tentokrát si parta kolem kouče Radima Rulíka mohla oddychnout. Dala první gól a pak branku zavřel s pomocí spoluhráčů Roman Will. A tak je z toho po výhře 2:0 návrat na východ Čech za stavu 2:2 na zápasy. „Jsme jenom rádi. Nechali jsme na ledě všechno. Naštěstí jedeme do Pardubic za remízového stavu,“ ulevilo se Rulíkovi.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z prvního gólu. Zleva autor branky Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka.

Článek

Ve vypjatém a hokejově velmi kvalitním zápase znovu rozhodoval první gól. Čekalo se na něj do 44. minuty. Lukáš Sedlák před brankou využil nedůslednosti defenzivy Třince a zasunul puk za ležícího Kacetla.

Oceláři se nevzdali a vytvořili si drtivý tlak v závěru. Zejména v přesilovce spálili obrovské šance. Výtečné přesuny předváděl Will, kterého podporovali i blokující spoluhráči. „Obrovská obětavost všech hráčů, leželi na brankovišti a dělali všechno pro to, aby puk neskončil v brance. Povedlo se to, skvělá týmová práce," chválil pro O2 TV Sport hostující trenér.

Will skákal ze strany na stranu a chytal jednu šanci za druhou. V zápase si dokonce několikrát troufl na zákrok hlavičkou, kdy proti střelám z dálky nastavoval speciálně helmu. „Asi si na to věří, tak proč ne," řekl jen Rulík. Ten oceňoval svěřence i po čtvrtečním duelu, ale tentokrát mohl utkání hodnotit s o dost lepší náladou. Po výhře. „Předvedli jsme maximálně bojovný výkon. Ještě trochu zodpovědnější než ve čtvrtek," tvrdil.

Vítězství v závěru pečetil trefou do prázdné branky Tomáš Hyka. „Věděli jsme, že to zase bude o jediném gólu. Hráli jsme stejně jako ve čtvrtek, ještě jsme trochu přidali. A tentokrát se k nám přiklonilo štěstí," liboval si 30letý útočník.

Utkání tentokrát bylo i více emotivní. Pardubičtí hráči, kteří si nezahráli ani jednu přesilovku, několikrát naznačovali, že soupeř zákroky přihrává. „To jsou emoce, dělají to oni i my. Záleží na rozhodčím, jestli to pískne," mínil Hyka.

Těsnou porážku tentokrát musel překousnout Třinec, kouč Zdeněk Moták ale také chválil hru svěřenců. „Byl to výborný zápas, až mimořádný. Ale tak to ve sportu bývá, někdy nestačí výtečný výkon k výhře. Vytvořili jsme si spoustu šancí, bohužel jsme je neproměnili," mrzelo trenéra poražených.

Může ale zůstat v klidu, jelikož se zatím opakuje historie a série má úplně stejný průběh jako ta čtvrtfinálová se Spartou. Na led favorita se Třinec také stěhuje za stavu 2:2. V Dynamu jsou za to samozřejmě rádi. „Protože pokud bychom tenhle zápas nezvládli, bylo by to hodně těžké," uvědomoval si Rulík. „Hraje se teď od nuly. Budeme znovu doma a musíme toho využít," zavelel Hyka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.