Hlavní obsah

Rulík zahajuje svůj třetí semifinálový pokus proti Třinci. Jako trumf má vedle sebe Zadinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už třetí extraligovou sezonu v řadě povede kouč Radim Rulík svůj tým v semifinále play off proti Třinci. V předchozích dvou letech se marně snažil tažení Ocelářů zastavit ze střídačky Mladé Boleslavi, letos se pokusí o úspěch s Pardubicemi.

Foto: Ladislav Adámek, HC Dynamo Pardubice

Hlavní trenér Dynama Pardubice Radim Rulík.

Článek

Respektuje ale sílu obhájce titulu, který podle Rulíka jede znovu v zajetých kolejích. „Drží se úspěšného módu, který je dovedl ke zlatému hattricku. Stejnou linii jedou i pod novým koučem Zdeno Motákem. Díval jsem na video dva roky zpátky, oproti tehdejší sestavě Ocelářů se změnili jen čtyři útočníci a čtyři beci, což nevidím jako nějak markantní nebo snad oslabující zásah," tvrdí pardubický trenér.

Dynamo má v letošním play off za sebou dobrou prověrkou proti Olomouci s ohledem na velkou zarputilost příštího soupeře, kterou naplno ukázal při vyřazení pražské Sparty. „Oceláři sázejí na defenzivní systém s výbornou přesilovkou a maximální dávku obětavosti. Hrají výborně střední pásmo, takovou tu past, v níž chytají protivníka a sami trpělivé čekají na šance," uvažuje Rulík.

Do Třince podle něj nelze bušit jako hluchý do vrat. „Bude proti nám hrát zase to svoje, musíme se s ním ale popasovat úplně jinak než Sparta. Nezaostat v obětavosti, dostávat se daleko víc do prostoru před brankou a tam prodat vlastní hokejovou kvalitu i ofenzivní sílu," nastiňuje recept kouč Dynama.

Foto: Jan Beneš/Český hokej

Radim Rulík (vpravo) Marek Židlický na tréninku české hokejové reprezentace do 20 let.

Mladoboleslavští pod Rulíkem padli v play off s Oceláři nejprve 3:4 a loni 0:4 na zápasy. Tentokrát však bude mít kouč stříbrné dvacítky ve službách Dynama na své straně vedle nabitého kádru i asistenta Marka Zadinu, jenž býval pravou rukou předchozího třineckého kouče Václava Varadi. „Marek pro mě zůstává důležitý nejen v této sérii. Jedná se o výborného parťáka, jehož trenérský vklad je hodně důležitý," uvědomuje si Rulík.

„V předchozích dvou letech byl Marek v semifinále mým soupeřem na protější střídačce. Teď jsme spolu na jedné palubě a uděláme maximum, abychom třinecké tažení zastavili," přemítá Rulík, jenž pardubických jedenáct dní bez zápasu vyplňuje intenzivním tréninkem. „Od středy už přípravu můžeme maličko uzpůsobit konkrétnímu soupeři, ale jinak se zaměřujeme hlavně na sebe. Jako věčně nespokojený trenér si vždycky najdu něco, co není z mého pohledu úplně tak, jak by mělo být," usmívá se.

Všechny zápasy semifinálové série by se měly odehrát před vyprodaným hledištěm. Začíná se v neděli v 17.00 h v Pardubicích, kde to znamená návštěvu přes deset tisíc diváků. „Atmosféra jde tak trochu mimo mě, pro hráče na ledě je to ale trochu jiné. Když se usadíme v pásmu, dostáváme soupeře pod tlak a fanoušci se přidají, to jsou momenty, které mužstvo neskutečně nabudí," míní Rulík.

Reklama