Hlavní obsah

Růžička má v play off jubilejní šedesátku: Pocta, ale docením to později. Teď hrajeme finále!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli problému s nožem na brusli naskočil na jedno střídání s Voženílkovou formací a hned se prosadil. Třinecký hokejista Martin Růžička v 9. minutě z první střely Ocelářů zblízka propálil Machovského, otevřel skóre a nasměroval Slezany k vítězství 2:1 v prodloužení, po němž vedou ve finálové sérii už 2:0. Pro 37letého útočníka je to navíc jubilejní 60. gól v play off, čímž se osamostatnil na čele tabulky nejlepších střelců vyřazovacích bojů v české historii. A na absolutní česko-slovenský rekord Viktora Ujčíka už mu schází jen dvě trefy.

Foto: David Taneček, ČTK

Martin Růžička z Třince oslavuje svůj jubilejní 60. gól v play off.

Článek

Po dalším vyrovnaném duelu máte druhý bod. Jak jste utkání viděl?

Dali jsme gól, měli jsme nějaké šance, ale Hradec taky. Dokázal vyrovnat v přesilovce, pak už jsme se tahali. V prodloužení nás soupeř zatlačil, hrál skvěle a výborně se pohyboval. Ale dobře jsme zblokovali, Káca (Ondřej Kacetl) všechno pochytal. Zůstali jsme trpěliví a udeřili.

Říkáte „dali jsme gól", ale trefil jste se právě vy. Jak si ceníte jubilejní branky, kterou jste přeskočil Ondřeje Kratěnu?

Vážím si toho hodně. Velká pocta být mezi takovými velikány. Ale asi to docením až po sezoně, možná až po kariéře. Teď hrajeme finále a žádné osobní úspěchy v kabině rozhodně neřešíme.

Právě Kratěna má na kontě osm titulů, vy útočíte na šestý. Pomýšlíte na tuhle metu?

Ježišmarja, tohle teda v hlavě nemám. Tak daleko nepřemýšlím. Jsme na začátku série, na to se teď soustředíme.

Pohár už však můžete zvednout nad hlavu doma v neděli.

O tom zatím mluvit nechceme. Připravíme se na třetí duel, to jediné teď budeme řešit. Hradec je hodně aktivní mužstvo a snaží se furt bruslit. Musíme si na to dát pozor.

Ještě k vaší trefě. Jak jste se najednou ocitl na ledě vedle třetí formace s Andrejem Nestrašilem a Danielem Voženílkem?

Měl jsem něco s nožem, takže jsem hned vystřídal a naskočil místo mě Marko Daňo. A já pak šel s jeho lajnou. Andrej i Vožuch předvedli výborný forček. Hodili mi puk před bránu a mě to tam naštěstí spadlo.

Neměli byste spolu hrát častěji, když vám na gól stačí jedno střídání?

To si nemyslím. Formace máme rozložené a úplně nehraje roli, že jsme se na jedno střídání protočili a zrovna to takhle vyšlo. I když je to hezké.

A co říkáte na Voženílka, který stejně jako v prvním utkání rozhodl?

Je naprosto skvělej, celé play off. Výtečný bojovník. Dělá pro náš tým ohromný kus práce. A je odměněný důležitými góly. Umí si vybrat, kam se postavit. Moc mu to přeju a snad v tom bude pokračovat.

Reklama