Hlavní obsah

Růžička se vrací na scénu. Střídá spoluhráče ze zlatého Nagana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na den přesně před měsícem se objevily informace, že by se Vladimír Růžička měl stát trenérem hokejistů druholigového Ústí nad Labem. Nyní už je vše oficiální. Šedesátiletý kouč dvojnásobných mistrů světa ve funkci vystřídá svého spoluhráče ze zlaté olympiády v Naganu Jana Čalouna. Vůbec poprvé ve své trenérské kariéře tak bude působit až ve třetí nejvyšší soutěži.

Foto: www.skkadan.cz, Dalibor Kachlík

Vladimír Růžička.

Článek

Hokej už mu tuze chyběl. Vždyť od chvíle, kdy byl v říjnu zkraje uplynulé sezony vyhozen od áčka mateřského Litvínova, vedl jen dorost Vervy. U něj navíc letos v březnu rovněž skončil.

Růžička se však nevrací na extraligovou scénu, působit nebude ani v Chance lize. Chopí se ústeckého Slovanu, který před rokem sestoupil ze druhé nejvyšší soutěže, a zejména kvůli špatné finanční situaci bylo dlouho ve hvězdách, jestli se nyní vůbec přihlásí do nového ročníku třetí nejvyšší soutěže.

Přihlásil se a teď na svou střídačku přivádí ostříleného borce s bohatými trenérskými zkušenostmi.

V průběhu dubna jsem se potkal s Vláďou Evanem (předseda spolku HC Slovan Ústí nad Labem), který se mě ptal na moji hokejovou budoucnost, a u kávy jsme si povídali o současné situaci v ústeckém hokeji. Jako severočeského patriota mě zaujala možnost pomoci v našem regionu Slovanu,“ popisuje mostecký rodák žijící v Chomutově Růžička moment, kdy došlo k úvodnímu oťukávání.

„Ústecký Slovan pracuje ve skromných podmínkách, což mně dává v současnosti smysl. Přál bych si, aby se po sportovní i ekonomické stránce vrátil tam, kam patří,“ avizuje trenér, který se Slavií slavil dva extraligové tituly, své plány se severočeským klubem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Růžička v době, kdy vedl hokejisty Hradce Králové.

V současném kádru zatím Růžička neplánuje dělat velké změny. „Na sezonu už se těším. Rád pracuji s mladými hráči, i když je potřeba mít v mužstvu zkušenost. Uvidíme, jak se bude sezóna vyvíjet a jak bude nutné případně mužstvo doplnit,“ řekl.

Růžička má v posledních letech za sebou nepříliš povedená angažmá. Před odvoláním v Litvínově se mu totiž příliš nepovedlo ani působení v Hradci Králové, s finančně zbídačeným Chomutovem zase v roce 2019 sestoupil z nejvyšší soutěže. Mimochodem, s Piráty se teď bude utkávat v jedné skupině druhé ligy…

Reklama