Hlavní obsah

Růžička se vrací na scénu! Nahradit má parťáka z Nagana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruce už ho svrbí, každodenní hokejový zápřah a trénování mu citelně chybí. Vždyť po říjnovém vyhazovu z mateřského Litvínova vedl Vladimír Růžička chvíli jen dorost Vervy, kde ale letos v lednu rovněž skončil. Nyní by ale pro šedesátiletého kouče, jenž národní tým dovedl ke dvěma titulům mistrů světa, měla pauza skončit...

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Růžička.

Článek

Nejde však o nabídku z extraligy, kde jsou toho času trenérské židle obsazené, ani o laso z první ligy. Podle Ústeckého deníku by se měl Růžička stát novým hlavním trenérem druholigového Ústí nad Labem, kde ve funkci vystřídá spoluhráče ze zlaté olympiády v Naganu Jana Čalouna.

Slovan před rokem sestoupil z druhé nejvyšší soutěže, a zejména kvůli špatné finanční situaci bylo dlouho ve hvězdách, jestli se nyní vůbec přihlásí do nového ročníku třetí nejvyšší soutěže.

Teď se ale zdá, že by se v severočeském klubu mohlo začít blýskat na lepší časy. Novým sportovním ředitelem se má stát Miroslav Kanis, jenž řadu let působil ve stejné funkci v Bílině, a výhledově by se měl výrazně kvůli novým sponzorům zvýšit i rozpočet klubu. Což by ze Slovanu dělalo jednoho z hlavních favoritů na postup a návrat do Chance ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Růžička v dobách, kdy vedl národní tým.

Růžička by to měl do Ústí nad Labem blízko z Chomutova, kde žije se svou rodinou, a i to byl jeden z hlavních argumentů, proč jej nabídka lákala. Asistenta mu bude dělat ústecký patriot Miroslav Mach, který se do klubu svého srdce vrací po roce stráveném v Kladně.

Růžička by si navíc v případě úspěšné štace na severu Čech mohl časem vysloužit nabídku z vyšších pater, klidně extraligových. Zkušený trenér, který se Slavií získal dva extraligové tituly, by oprášit své jméno už nutně potřeboval. Před odvoláním v Litvínově se mu totiž příliš nepovedlo ani působení v Hradci Králové, s finančně zbídačeným Chomutovem zase v roce 2019 sestoupil z nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata:
  1 : 4 Česko - Finsko 1 : 4 dohráno
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
  2 : 3 Česko - Slovensko 2 : 3 dohráno
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.