Hlavní obsah

Pobij se s Čechem, jinak NHL nehraješ! Kaut o praktikách v San Jose, klub jeho slova odmítá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se na ledě neporveš, NHL hrát prostě nebudeš. Takový pokyn prý slýchával český hokejista Martin Kaut na farmě San Jose Sharks od jednoho z trenérů. Vedení Žraloků slova 23letého útočníka, jenž oblékal dres národního týmu na letošním mistrovství světa, odmítá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Kaut v dresu české hokejové reprezentace.

Článek

Kaut byl do San Jose vyměněn v lednu letošního roku z Colorada, za Sharks ale odehrál jen devět zápasů. O deset více jich zapsal v AHL za tým San Jose Barracuda.

A brněnský rodák nyní pro Mladou frontu Dnes předkládá svůj pohled, proč v uplynulém ročníku nedostal v nejslavnější hokejové lize světa větší prostor. A proč už v San Jose nechtěl pokračovat, takže se před necelými dvěma týdny domluvil na návratu do Pardubic, s nimiž podepsal dvouletou smlouvu.

„Jeden z trenérů mi před každým zápasem vybral protihráče a s ním jsem se měl porvat. Pamatuju si, jak jednou ukázal na Adama Klapku. Ty jo, ten kluk má sto kilo, dva metry a já ho budu řezat? Ještě Čecha? To ne," vzpomíná Kaut, který nikdy nepatřil mezi hráče, kteří by se na ledě vyžívali v šarvátkách.

Od svých nadřízených však slyšel, že proto nehraje NHL.

„Kdybych se porval s těmi, co mi vybíral, dostal bych a ještě bych se zranil. Stejně mě do bitek nutil, fakt mi to vadilo. Já bych se popral z dobrého důvodu, o tom žádná! Když je vyprodaný zápas, vyhrotí se, nebo když bráníte spoluhráče. Ale bít se s někým jen tak? Já mám být na ledě od střílení gólů," míní Kaut, jenž celkem za čtyři sezony v NHL odehrál za Colorado a San Jose 56 zápasů s bilancí šesti gólů a pěti asistencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Kaut.

Organizace Sharks však pravdivost tvrzení českého pravého křídelníka důrazně popírá. „Dovolte nám, abychom jednoznačně uvedli, že členové trenérských nebo hokejových štábů Sharks a Barracuda nikdy žádný takový pokyn nevydali ani nenaznačili," uvedl klub, v jehož prvním týmu v NHL budou v příští sezoně nastupovat i obránce Radim Šimek a útočníci Tomáš Hertl s Filipem Zadinou.

Reklama