Hlavní obsah

Růžička začal s Hradcem porážkou. Sparta vyhrála osmý zápas v řadě! Jágrova show nestačila

lik, panSport.cz
Aktualizováno

Až samostatné nájezdy rozhodly o tom, že premiéra Vladimíra Růžičky na lavičce Hradce skončí porážkou, když Mountfield prohrál na ledě Vítkovic 2:3. Druhé vítězství v řadě si připsal Zlín, který na domácím ledě porazil Boleslav 4:0. Osmou výhru v řadě slaví Sparta, která vyhrála v Olomouci 4:0. Jasnou výhru 5:1 nad Pardubicemi slaví i Kometa. Naopak počtvrté za sebou vyšel naprázdno Liberec, který podlehl Karlovým Varům 0:4, nedařilo se ani Kladnu, které i přes dva body Jágra podlehlo po prodloužení Litvínovu 2:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenéři Hradce Králové (zleva) Vladimír Růžička a Tomáš Martinec.

Článek
Fotogalerie

Úvodní minuty na střídačce Hradce Králové si slavný kouč asi představoval jinak. V šesté minutě totiž vedly domácí Vítkovice díky Stránskému a Schleissovi už 2:0. Mountfield však na mizerný úvod bleskově zareagoval a po trefách francouzského útočníka Perreta a Pastrňáka ještě do konce úvodní třetiny vyrovnal na 2:2.

Tím však střelecké představení obou týmů skončilo. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byly úspěšnější domácí hokejisté a slaví tak vítězství 3:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rudolf Červený (65) z Hradce Králové v souboji s Blažem Gregorcem z Vítkovic.

Boleslav vyhořela na Čiliakovi

S několikaminutovým zpožděním kvůli problémům v dopravě dorazili hokejisté Mladé Boleslavi do Zlína. A domácí toho náležitě využili. Do hlavní role se pasoval francouzský útočník ve službách Beranů Valentin Claireaux. Osmadvacetiletý hokejista se nejprve prosadil v 6. minutě při oslabení, aby o dvě minuty později z přesilové hry přidal druhý gól a zajistil svému týmu po první třetině vedení 2:0.

Hosté se však neprobrali ani ve druhé třetině, kdy po trefách Dufka a Jegliče inkasovali další dvě branky a utkání tak bylo za stavu 4:0 po dvou třetinách prakticky rozhodnuto. Boleslavští Marka Čiliaka překonat nedokázali ani ve třetí třetině a odjíždějí s nečekanou porážkou.

Sparta dominovala i na Hané

V době, kdy to považovali domácí hokejisté i fanoušci za nejméně pravděpodobné, schytala Olomouc hned dva góly. Po bezbrankové první třetině se dvakrát ve vlastním oslabení prosadil David Tomášek a zajistil Spartě vedení 2:0. A když z přesilové hry přidal třetí gól Michal Řepík, bylo o další výhře Pražanů rozhodnuto. Osmou výhru Sparty potvrdil ve třetí třetině Sukel´, čisté konto si připsal Matěj Machovský.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zleva Miroslav Forman ze Sparty a František Skladaný z Olomouce.

Kometa vládla a dál vede extraligu

Že nehodlají Brněnští opakovat podobnou ostudu, jakou byla nedávná domácí porážka 0:7 se Zlínem, poznaly Pardubice již v první třetině, kterou Moravané ovládli po brankách Kucsery, Svačiny a Pyrochty jasně 3:0. Ve druhé části hry pojistil vedení favorita využitou přesilovou hrou Orsava a domácí vedli o čtyři branky. Pátou trefu domácích si připsal ve třetí třetině Zaťovič, čisté konto pak Vejmelkovi zkazil v přesilové hře Tybor. Kometa tak i po 13. kole vede extraligovou tabulku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský Lukáš Kucsera překonává Ondřeje Kacetla v pardubické bráně.

Trápení Liberce pokračuje

Bílí Tygři se trápí. Poslední tři zápasy prohráli a dobře nezačali ani zápas s Karlovými Vary. Už po 42 sekundách poslal Energii do vedení Flek a hosté tak vyhráli první třetinu 1:0. A bylo ještě hůř. Liberec stejným poměrem prohrál i prostřední část hry, když na 2:0 pro hosty zvýšil z přesilové hry Gríger. Zmar domácích vyvrcholil ve třetí třetině, kdy Gríger opět využil přesilovou hru. Konečný výsledek 4:0 pro hosty pečetil při power play Liberce Mikúš.

Jágrovy body nestačily

Nestárne. Jaromír Jágr znovu prokázal, jak výjimečným hráčem je. Svým osmým gólem v sezoně poslal Kladno proti Litvínovu do vedení, když se prosadil v přesilové hře. Těžký úder však domácí schytali během 19 sekund druhé třetiny, když se v sedmé minutě prosadili Jánošík s Myšákem a zajistili Vervě vedení po dvou třetinách 2:1. Domácí stihli ve třetí třetině díky Stachovi, kterému přihrával opět Jágr, srovnat na 2:2. O bodu navíc pro hosty rozhodl v prodloužení Petružálek.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hráči Kladna se radují z gólu.

13. kolo hokejové extraligy:
Zlín - Mladá Boleslav 4:0
Branky: 6. a 8. Claireaux, 30. Dufek, 39. Jeglič
Vítkovice - Hradec Králové 3:2 SN
Branky: 4. a rozhodující sam. nájezd Stránský, 6. Schleiss - 7. Perret, 17. Smoleňák
Kladno - Litvínov 2:3 PP
Branky: 14. Jágr, 53. Stach  - 27. Jánošík, 27. Myšák, 62. Petružálek
Olomouc - Sparta 0:4
Branky: 26. a 28. Tomášek, 34. Řepík, 49. Sukel´
Liberec - Karlovy Vary 0:4
Branky:  38. a 45. Gríger, 1. Flek, 60. Mikúš
Brno - Pardubice 5:1
Branky: 1. Kucsera, 11. Svačina, 18. Pyrochta, 32. Orsava, 49. Zaťovič - 53. Tybor
Sobota 26. října: 15:00 Plzeň - Třinec

Reklama