Hlavní obsah

Rytíře čeká dlouhé čekání na baráž. Bude to náročné na hlavu, míní útočník Hlava

Po předposledním kole základní části extraligy už mají jistotu. Hokejisté Kladna padli na brněnském ledě 0:3 a již vědí, že bez ohledu na výsledek závěrečného duelu se Spartou obsadí v tabulce čtrnácté místo. Čeká je tak nevyzpytatelná baráž s vítězem první ligy, která začne až 17. dubna.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Nicolas Hlava z Kladna.

Článek
Fotogalerie

„Ta více než čtyřicetidenní pauza bude šílená. Uvidíme, jak nám po úterním zápase v Praze trenéři nastaví režim. Bude nezbytné se udržet v kondici, ale zároveň určitě dostaneme i nějaké volno, aby na nás nepřišla ponorková nemoc. Bude to hodně náročné na hlavu. Snad vybyde čas na nějaké hory či wellness, abychom si ji pročistili," uvítal by útočník Rytířů Nicolas Hlava.

Ani vítězství nad Kometou by už jeho týmu nakonec k úniku z baráže nepomohlo, protože třinácté Karlovy Vary souběžně uspěly v Plzni. „Vůbec jsme se nestarali o to, jaký je tam průběžný stav. Jeli jsme do Brna s cílem vyhrát a pokusit se dál živit malou naději. Myslím, že jsme nepředvedli špatný výkon. Jenže zatímco domácí svoje šance proměnili, nám se v koncovce vůbec nedařilo. Velkou překážkou nám byl brankář Tomek," tvrdí.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brankář hokejové Komety Matej Tomek.

I tak se Hlava těší na úterní souboj se Spartou, v němž budou sice Kladenští domácím mužstvem, avšak z popudu Jaromíra Jágra se duel uskuteční kvůli předpokládané vysoké návštěvě v O2 aréně. Výtěžek půjde na pomoc válkou soužené Ukrajině. „Bude to zápas pro lidi a pro dobrou věc," kvituje s povděkem.

Pokud záchrana v baráži klapne, bude premiérovou sezonu po loňském návratu Rytířů mezi elitu považovat za vydařenou. „Vzhledem k azylu v Chomutově jsme vlastně nastupovali neustále venku, a tak musíme být rádi, že jsme aspoň Zlín dostali pod sebe," uvažuje sedmadvacetiletý Hlava.

Zatím nepřemýšlel o tom, proti komu by Kladno mohlo extraligovou příslušnost hájit. „Napadá mě Vsetín, ale přiznám se, že jsem Chance ligu příliš nesledoval," pokrčil rameny.

Kouč Rytířů David Čermák se chystá se svými spolupracovníky studovat možné protivníky na videu. „A samozřejmě se pojedeme na některé zápasy prvoligového play off podívat," plánuje.

Podle něj se základní část tohoto extraligového ročníku odvíjela z kladenského pohledu ve vlnách. „Kdyby nám někdo slíbil baráž před sezonou anebo začátkem letošního roku, kdy jsme padli v Chomutově s posledním Zlínem a náš náskok na Berany se ztenčil na tři bodíky, asi bychom ji brali," přemítá Čermák.

Potvrdil, že po úterku dostanou hráči volno. „Poté se budeme připravovat doma v Kladně a pokusíme se sehnat nějaké soupeře pro přátelské zápasy," prozradil.

Reklama

Související témata: