Hlavní obsah

Kladno - K. Vary 4:1Rytíři doma naplno zabrali, přesto zůstávají u dna tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Brodecki 1 : 0
18. Dotchin 2 : 0
28. Kružík 2 : 1
43. Bláha 3 : 1
60. Filip 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna sice v nedělním utkání 26. kola Tipsport extraligy zvítězili nad Energií Karlovy Vary jasně 4:1, ale dál zůstávají na posledním místě tabulky. Rytíři vedli po dvou třetinách o gól, v závěrečné části ale drama nepřipustili a náskok navýšili. Rytíři zabrali po třech zápasech bez bodového zisku, doma zdolali Západočechy potřetí v řadě.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Kladna se radují z vítězství.

Článek

Středočeši, v jejichž brankovišti dostal dnes před Bowem přednost Brízgala, šli už ve čtvrté minutě do vedení. Indrák v rohu kluziště vybojoval kotouč, našel před brankovištěm hlídkujícího Brodeckého a ten ho dokázal poslat za záda hostujícího gólmana Lukeše.

Už v šesté minutě mohlo být vyrovnáno. Filip poslal na útočné modré čáře až příliš pomalou nahrávku napřaženému Cibulskisovi, do sóla se vzápětí dostal Chalupa, ale Brízgala své spoluhráče podržel výborným zákrokem a dojíždějící Ondráček nedokázal puk z brankoviště dorazit.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Kladna Adam Brízgala inkasuje gól od Daniela Kružíka z Karlových Varů (vlevo).

V 11. minutě zahrozil ve vlastním oslabení při Grígerově trestu Kohout, Brízgala byl však znovu bezchybný. Na začátku 18. minuty se při hře čtyři na čtyři dostali Rytíři do přečíslení dvou na jednoho, Brodecki nabil Dotchinovi a produktivní zadák domácích zakončením bez přípravy zvýšil na 2:0.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hokejisté Karlových Varů se radují z gólu.

Hned v úvodu druhé třetiny hráli Karlovarští 40 sekund pět na tři, Koblasa byl bombou z kruhu blízko snížení, ale Brízgala vytěsnil puk ramenem. Pak odehrálo Kladno nepříliš povedenou klasickou přesilovku za špatné střídání hostů. V končící 28. minutě však Kladenští při tlaku hostů zapomněli na Kružíka a Západočeši snížili. Ještě před přestávkou mohl vyrovnat Beránek, Brízgalu však zblízka nepřekonal.

Na začátku třetího dějství nevyužil dobrou šanci na obnovení dvoubrankového náskoku Zikmund, ale jen o minutu později domácí přece jen slavili gól na 3:1. Po Dotchinově nahození od modré čáry vyplaval volný kotouč před Bláhu a ten ho snadno uklidil do prázdné branky.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ondřej Bláha z Kladna (vlevo) se raduje z třetího gólu.

Komplikací pro domácí byl nedlouho poté faul Zikmunda, jenž musel kvůli zásahu vysokou holí strávit na trestné lavici hned čtyři minuty. Na konci 50. minuty mohl přidat pojistku Filip, z kruhu však těsně minul. Hostům svitla naděje ještě v 55. minutě po Melkově přestupku proti pravidlům, ale na kontaktní gól nedosáhli. Tři a půl minuty před koncem to zkusili s hrou bez gólmana a potrestal je Filip.

26. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Brodecki (Indrák, Klepiš), 18. Dotchin (Brodecki), 43. O. Bláha (Dotchin), 60. Filip - 28. Kružík (T. Rachůnek, Gríger). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 2048.
Kladno: Brízgala - Dotchin, Kehar, Slováček, Ticháček, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, M. Procházka - Indrák, Klepiš, Brodecki - Pytlík, Zikmund, Melka - Michnáč, Filip, O. Bláha - M. Beran. Trenér: O. Vejvoda ml.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, Huttula, Stříteský, Dlapa, Bartejs, Pulpán, Havlín - Kružík, Gríger, T. Rachůnek - Kohout, Černoch, Koblasa - O. Beránek, Jiskra, Redlich - M. Chalupa, Sapoušek, Vondráček. Trenér: Bruk.

Reklama