Hlavní obsah

Rytíři s Jágrem šokovali Prahu, Motor vyhrál přestřelku, Třinec měl doma také nabito

Praha

Hokejisté Litvínova vyhráli v nedělním utkání 15. kola extraligy nad Karlovými Vary 4:3 a slaví první domácí vítězství v sezoně. Vítkovicím stačil k výhře nad Libercem jediný gól, který navíc padl až v prodloužení. Sparta vedla nad Kladnem už 3:1, jenže Rytíři s Jaromírem Jágrem v sestavě pár sekund před koncem srovnali a nakonec po nájezdech slaví vítězství. Třinec doma bez problémů přehrál hokejisty Mladé Boleslavi 5:0. Motor České Budějovice porazil po divoké přestřelce v první třetině Mountfield Hradec Králové 4:3 a své fanoušky potěšila i Kometa Brno vítězstvím nad Olomoucí 4:1.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Matyáš Filip z Kladna proměňuje nájezd. Vpravo je brankář Sparty Alexander Salák.

Článek
Fotogalerie

Litvínov porazil Karlovy Vary 4:3 a zabral po dvou prohrách za sebou. Pod teprve třetí vítězství Vervy z posledních 12 zápasů se podepsal dvěma trefami útočník Richard Jarůšek. Energie si připsala šestou porážku z uplynulých sedmi duelů.

Kladno zvítězilo v utkání na ledě Sparty 4:3 po samostatných nájezdech a ukončil tak sérii pěti porážek, během níž zaznamenal jen dva body. Hosté před nejvyšší návštěvou sezony 14126 diváků ještě v úvodu 58. minuty prohrávali 1:3, ale dvěma góly při hře bez gólmana vyrovnali, nájezdy pak rozhodl dvacetiletý útočník Matyáš Filip. U všech gólů vítězů v základní hrací době byli obránce Jake Dotchin a útočník Tomáš Plekanec (oba 1+2).

Vítkovice porazily Liberec přesným zásahem Tomáše Fridricha 1:0 v prodloužení. O výhře rozhodl svým pátým gólem sezony vítkovický útočník už po 21 sekundách nastavení. Domácí gólman Aleš Stezka vychytal svou první nulu a i on tak prodloužil trápení Bílých Tygrů, kteří z posledních devíti utkání vyhráli jediné.

Třinečtí hokejisté vyhráli na svém ledě nad Mladou Boleslav jednoznačně 5:0. Oceláři vedli v prvním vzájemném duelu obou týmů od jarního semifinále už ve 22. minutě třígólovým rozdílem. Úvodní dvě branky vstřelil Miloš Roman, třetí přidal Erik Hrňa, čtvrtou Tomáš Marcinko a pátou Roman Szturc. Marek Mazanec udržel podruhé v této sezoně čisté konto.

Hokejisté Českých Budějovic zdolali v 15. kole extraligy Hradec Králové 4:3 a doma uspěli po dvou porážkách. Mountfield prohrál poprvé po sérii pěti vítězství. Poprvé letos vyprodaná Budvar aréna zažila nadstandardní extraligový večer, ve kterém si Motor vyšlápl na druhý celek tabulky. Při absenci čtyř zraněných útočníků oblékl dres domácích po devatenácti letech mistr světa z roku 2010 Jiří Novotný. Trenéři jej posílali na přesilovky i oslabení, jako centr si úspěšně počínal na buly.

Kometa Brno zvítězila nad Olomoucí 4:1 a uspěla potřetí za sebou. Hanáci nenavázali na poslední dvě vítězství. Hanáci zkusili v závěru za stavu 3:1 využít oddechového času a odvolat brankáře. I přes všechnu snahu ještě s výsledkem něco udělat se nakonec radovali modrobílí. Čtvrtou trefou do prázdné branky zajistil tři body pro Kometu Horký.

Tipsport extraliga, 15. kolo
Litvínov - Karlovy Vary 4:3
Branky: 24. a 44. Jarůšek, 42. Zygmunt, 53. Zdráhal - 28.a 55. Koblasa, 60. Kulich.
Sparta - Kladno 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 13. Chlapík, 25. Kaše, 44. Řepík - 24. Kubík, 58. Dotchin, 60. Plekanec, rozhodující nájezd Filip.
Vítkovice - Liberec 1:0 v prodloužení
Branka: 61. Fridrich.
České Budějovice - Hradec Králové 4:3
Branky: 1. Karabáček, 6. Valský, 13. Pech, 52. Percy - 1. Smoleňák, 10. Jergl, 58. Lev.
Brno - Olomouc 4:1
Branky: 12. Kollár, 14, Zaťovič, 31. Kučeřík, 59. Horký - 38. Káňa
Třinec - Ml. Boleslav 5:0
Branky: 4. a 22. Roman, 22. Hrňa, 48. Marcinko, 60. Szturc.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec