Hlavní obsah

S dočasnými trenéry Boleslav zabrala. Hráče po dlouhé době hokej zase bavil, všiml si Haken

Trenérská změna měla okamžitý efekt, i když nástupce odvolaného Ladislava Čiháka ještě není znám. Hokejisty Mladé Boleslavi tak vedli v pátečním extraligovém zápase proti Brnu dosavadní asistent Petr Haken a kouč juniorů Václav Pletka. Oba budou na střídačce i v neděli v Litvínově.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Haken na střídačce Mladé Boleslavi při utkání s brněnskou Kometou.

Článek

Nabídku převzít boleslavský tým totiž podle všeho odmítli bývalý kouč Pavel Patera i Martin Pešout. „Na finální podobě trenérského štábu se momentálně stále pracuje," uvedl klub v krátkém prohlášení na webu.

„Neřeším, že jsme jen trenérský záskok. Musím ale pochválit hráče, jakou měli chuť a od začátku si počínali nebojácně, i když první gól utkání padl do naší sítě. Najednou jsem měl pocit, že je hokej zase po dlouhé době baví," mínil Haken, když Mladá Boleslav vítězstvím 7:3 nad Brnem přerušila sérii pěti porážek

Navíc nastřílela víc branek než v předchozích čtyřech utkáních dohromady. „Jedno vítězství zatím vůbec nic neřeší, ale je moc fajn, že jsme dali tolik branek. Přece jenom tíha trápení v koncovce na nás ležela. S novými hráči panuje maximální spokojenost," ocenil Haken, že se sparťan Přibyl po trejdu uvedl gólem a výborně zahrál i Švéd Söderlund.

Vidět byli také další ofenzivní posily Dvořáček s Kellym Klímou a na střídavý start z prvoligového Přerova se zařadil do sestavy obránce Hrdinka. Hned dvakrát pak skóroval David Šťastný, jenž gólově mlčel od poloviny listopadu. „Šel tomu hodně naproti, aby si branky zasloužil," ocenil Haken. „Jsem rád, hlavně za probuzení celého týmu. Už jsme skoro zapomněli v kabině vítězný pokřik," mínil útočník.

Kometa bez gólmana Furcha i nejlepšího střelce Horkého padla venku poosmé za sebou, od 30. října nevezla z cizího ledu výhru. „Hlavní rozdíl bych viděl v našem chybějícím důrazu před brankou. Nehrajeme vůbec tvrdě, takhle to dál nejde," čílil se trenér Patrik Martinec, jehož svěřenci prohráli devátý z posledních jedenácti duelů a desátá Boleslav za nimi zaostává už jen o bod.

Reklama