Hlavní obsah

Liberec otočil bitvu na Spartě! Jágr a spol. vyhořeli. Boleslav zničila Kometu, slaví Vítkovice i Dynamo

Aktualizováno

Šest zápasů 35. kola měla na programu hokejová Tipsport extraliga. Roli favorita potvrdily Vítkovice, které vyhrály na ledě Českých Budějovic 2:0. Třinec vybojoval výhru 3:2 proti Litvínovu až v prodloužení, pohodové tři body si naopak připsala Mladá Boleslav, když přehrála Kometu 7:3. Podobně se vedlo Olomouci, která rozdrtila Kladno 6:2. Vedoucí Pardubice si v divokém zápase poradily s Karlovými Vary 7:4. V posledním pátečním utkání nestačila Sparta doma na Liberec, kterému podlehla 2:5.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Birner z Liberce (uprostřed) oslavuje gól na 2:2

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Třince vlétli do zápasu s Litvínovem ve velkém stylu. Už v 7. minutě vedli díky dvěma Daňovým zásahům o dvě branky. Verva se do hry vrátila v polovině první třetiny, když využil přesilovou hru Sukel´.

Na další trefu si fanoušci museli počkat až do 43. minuty, radost z ní ale většina z nich neměla. Kudrnova trefa na 2:2 poslala zápas do prodloužení. V něm byli přece jen šťastnější domácí, v 5. minutě trefil bod navíc pro Oceláře Nestrašil.

Vítkovice uspěly v Budějovicích

Předposlední České Budějovice držely s druhými Vítkovicemi krok do poloviny první třetiny, kdy poslal Rideru do vedení Lakatoš. Motor se marně pokoušel srovnat skóre, dvě minuty před polovinou zápasu naopak znovu udeřili díky Krenželokově trefě hosté. Domácí spolehlivě chytajícího Stezku překonat nedokázali, Vítkovičtí si tak z jihočeské metropole odvezli tři body za výhru 2:0.

Debakl pro Kometu

Kometa začala na ledě Mladé Boleslavi dobře, když ji v 6. minutě poslal do vedení Raška. Pak však přišla tříminutová smršť domácích, kteří po brankách Najmana, Fořta a posily ze Sparty Přibyla zcela otočili skóre. Divokou první třetinu zakončil brněnský Flek, který snížil na 2:3.

Bruslaři však byli při střelecké chuti i nadále. Pláněk a Šťastný se postarali o navýšení náskoku na 5:2. Aspoň nějakou naději do závěrečné části dal hostům brankou na 5:3 z přesilovky Zbořil. Trápící se Moravané se však na odpor nezmohli, střelecké úspěchy z druhé třetiny si zopakovali Pláněk se Šťastným a uzavřeli skóre na konečných 7:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Brna Marek Čiliak, Kristián Pospíšil z Brna a David Dvořáček z Mladé Boleslavi.

Olomouc rozstřílela Kladno

Hokejisté Olomouce si hodlali po třech porážkách v řadě spravit náladu na posledním Kladnu a podle toho i začali. Po brankách Pláška a Bambuly vyhráli úvodní dvacetiminutovku 2:0. I prostřední část se nesla jednoznačně ve znamení domácích. Když Kusko a Ondrušek zvýšili už na 4:0, opustil branku Rytířů Brízgala.

Jeho náhradník Bow však udržel čisté konto jen necelých osm minut. V 34. minutě zvýšil už na 5:0 Rutar a o vítězi utkání bylo definitivně rozhodnuto. Když na začátku třetí části završil půltucet branek v kladenské síti Plášek, byli hosté zralí na ručník. Debakl aspoň částečně zmírnili Kubík a Slováček, na pohodovém vítězství Kohoutů 6:2 to však již nic změnit nemohlo.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jaromír Jágr v zápase proti Olomouci

Přestřelka pro Pardubice

Běžela osmnáctá minuta zápasu mezi Pardubicemi a Karlovými Vary, když domácí Dynamo vedlo po trefách Zohorny, Vondráčka, Vály a Hrádka jednoznačně 4:0. Pokud si však natěšení domácí fandové i hráči chtěli v klidu vychutnat zbytek zápasu, hosté je z omylu brzy vyvedli.

Po osmi minutách druhé části svítil na ukazateli skóre již stav 4:3. Dvěma trefami se o to postaral Hladonik, jeden přesný zásah si připsal Redlich. Pardubice však senzační obrat nepovolily. Střelecky skvěle naladěný Vondráček dalšími dvěma góly završil hattrick, branku si připsal i Sedlák. Za Energii skóroval v závěrečné části jen Beránek, a Dynamo tak mohlo slavit výhru 7:4.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubice se radují z branky.

Liberec srazil Spartu

V jaké pohodě se hokejisté Sparty nacházejí, poznali Liberečtí už v první třetině, když po brankách Mikliše a Janduse z přesilové hry vedli Pražané 2:0. Tygři se však znechutit nenechali. V 24. minutě překonal Kováře lotyšský bek Balinskis, ještě do konce prostřední části pak zarmoutil většinu fanoušků v O2 Areně vyrovnávací brankou Birner.

A pro Pražany bylo ještě hůř. Rozjeté Severočechy poslal svým druhým zásahem na začátku třetí části do vedení znovu Birner. Definitivní osud nad Spartou napsal Filippi, který v 47. a 54. minutě potvrdil výhru Liberce 5:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Liberce oslavují gól na 2:2

35. kolo hokejové extraligy
Třinec - Litvínov 3:2, po prodl.
Branky: 5. a 7. Daňo, 65. Nestrašil - Sukel´, 43. Kudrna
České Budějovice - Vítkovice 0:2
Branka: 11. Lakatoš, 28. Krenželok
Mladá Boleslav - Brno 7:3
Branky: 11. Najman, 12. Fořt, 14. Přibyl, 26. a 46. Pláněk, 33. a 54. Šťastný - 6. Raška, 19. Flek, 37. Zbořil
Pardubice - Karlovy Vary 7:4
Branky: 5. Radil, 6., 57. a 60. Vondráček, 13. Vála, 18. Hrádek, 43. Sedlák - 22. Hladonik, 23. Redlich, 28. Hladonik, 46. Beránek
Olomouc - Kladno 6:2
Branky: 3. a 27. Ondrušek, 14. Bambula, 24. Kusko, 34. Rutar, 42. Plášek - 44. Kubík, 59. Slováček
Sparta - Liberec 2:5
Branky: 7. Mikliš, 16. Jandus - 24. Balinskis, 38. a 43 Birner, 47. a 54. Filippi

Reklama