Hlavní obsah

S posilami ze severu Evropy Sparta nekončí. Nyní má spadeno na metrákového obránce

Sázka na fyzické parametry před blížícím se play off je zřejmá. Před dvěma týdny oznámila hokejová Sparta podpis 110 kilogramů vážícího finského útočníka Olaviho Vauhkonena, nyní do ní má mít namířeno další urostlý Seveřan. Podle deníku Expressen Pražany posílí švédský obránce Stefan Warg (191cm, 100kg).

Foto: Profimedia.cz

Švédský obránce Stefan Warg má údajně namířeno do Sparty.

Článek

Dvaatřicetiletý obránce působil v této sezoně ve finském KooKoo, kde byl spoluhráčem českého brankáře Nicka Malíka. O víkendu se ale s klubem sídlícím ve městě Kouvola, za nějž odehrál 32 zápasů s bilancí gólu a pěti asistencí, dohodl na předčasném ukončení kontraktu.

„Warg nebyl nespokojen jak se svým výkonem, tak se svou menší rolí, než bylo plánováno. Jedinou možností tak bylo ukončit smlouvu a umožnit mu přestěhovat se jinam," vysvětluje sportovní ředitel KooKoo Jarno Kultanen s tím, že podnět k ukončení smlouvy vzešel od hráče.

Ten nyní směřuje do české extraligy, v níž v úterý končí přestupové období. Konkrétně do Sparty a velký podíl na tom má její švédský asistent trenéra Hans Wallson. S Wargem se krátce potkali v sezoně 2013/14 ve švédské Skelleftee, s níž získali mistrovský titul.

Ve švédské nejvyšší soutěži působil Warg, jehož v roce 2008 draftoval NHL, ale slavnou NHL si nikdy nezahrál, dlouhých osm sezon, kromě Skelleftey nastupoval i za Malmö, Örebro a Djurgaarden.

Reklama