Hlavní obsah

Sparta získala do útoku nečekanou finskou posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finskou posilu si dva týdny před uzavření přestupního trhu vyhlédla hokejová Sparta. Útočník Olavi Vauhkonen hrál naposledy za klub SaiPa Lappeenranta a udivující jsou jeho fyzické parametry, neboť měří téměř dva metry a váží 110 kilogramů. „Postavou budí respekt, umí se dostat soupeřům pod kůži. Je to hráč, kterého je opravdu těžké odstavit z předbrankového prostoru," těší sportovního manažera Jaroslava Hlinku.

Foto: HC Sparta Praha

Hokejisty extraligové Sparty posílil finský útočník Olavi Vauhkonen.

Článek

Hodně využívám své tělo a nebojím se přitvrdit. Rád hraju ofenzivní hokej, ale tvrdé práce vzadu se rozhodně neštítím," říká o sobě na klubovém webu pražského celku Vauhkonen, jenž podepsal kontrakt do konce sezony a v úterý se už bude hlásit na prvním tréninku Sparty.

Přichází z posledního týmu finské ligy s motivací zahrát si o český titul. „Hodně se těším na play off, Sparta má skvělý tým a má velkou šanci uspět. Doufám, že do mužstva dobře zapadnu a že budu co nejvíc nápomocný," naznačuje hokejista, jenž ve finské lize odehrál přes pět stovek utkání.

Foto: HC Sparta Praha

Finský hokejový útočník Olavi Vauhkonen naposledy působil v týmu SaiPa Lappeenranta.

Změna hokejového prostředí bere jako vítaný impuls. „Vždy je hezké zažít něco nového. Zase si odnesu nové zkušenosti, které mě mohou posunout," vypráví Vauhkonen, jenž si zahrál ještě v Tappaře Tampere po boku i několika sparťanů, například Adama Poláška nebo Michala Moravčíka. „Ani jsem si nestihl s klukama o tom něco říct, všechno kolem mého přestupu se domluvilo opravdu hodně rychle," tvrdí.

„První kontakt se Spartou proběhl v pátek a v pondělí jsem už seděl v letadle do Česka," přibližuje finský útočník, který už příští týden oslaví 34. narozeniny. „Jsem ale rád, že nepřicházím do úplně cizího prostředí, vždy je fajn, když v týmu někoho znáte. Celý proces začleňování je jednodušší a příjemnější.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice