Hlavní obsah

Schleiss si vzpomněl na rybník i hobíky: Kabina byla intimní, celkově úžasný zážitek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Svůj nejpovedenější večer v sezoně zažil v pravý čas. Kapitán plzeňských hokejistů Jan Schleiss dovedl Škodu k vítězství 5:2 nad Karlovými Vary v utkání pod širým nebem v německém Klingenthalu. Zaznamenal totiž vítězný gól v oslabení a dvě asistence.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Škoda Plzeň 2:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

4. kolo: Karlovy Vary - Plzeň

Klingenthal (od našeho zpravodaje) - Devětadvacetiletému útočníkovi nevadily ani netradiční podmínky na stadionu pod skokanským můstkem a stále se horšící led. „Patří to k tomu. Připomnělo mi to doby, kdy jsme hráli jako malí na rybníku,“ usmál se.

Jak jste si užil speciální západočeské derby pod otevřeným nebem?

Úžasný zážitek, super akce. Všechno bylo perfektně zorganizované. Ještě jak se setmělo, byla to krása. Osvětlení i hudba povedené. Nádherné pro oba kluby. Navíc jsme vyhráli, o to víc nás to všechny bavilo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nástup na led, speciální dresyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Atmosféra, kterou tvořilo 13 tisíc diváků, se postupem času také lepšila.

Tím, jak jsme navyšovali vedení, se lepšili i naši fanoušci. Když jsme šli na rozcvičku, tak naše autobusy asi ještě nedorazily. Ale fanoušci nakonec dojeli a udělali skvělou atmosféru. Lidi byli opravdu blízko k ledu, takže parádní kulisa. Snad jsme jim udělali radost.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Gól Plzně pro jistotu kontrolovali rozhodčí u videaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jak se hrálo na ne úplně ideálním ledu?

Podmínky byly polní, ale s tím se muselo počítat. Věděli jsme, že led bude skákat a budou tam rýhy. Před druhou třetinou to najednou šíleně svítilo, jak už byla tma. Byl to dost rozdíl. Tak jsme chtěli víc střílet na gólmana, protože proti světlům toho moc neviděl. A před třetí třetinou už byla větší zima. Když jde člověk zpocený střídat, bylo to znát. Ale musíme se přizpůsobit, ne to řešit. Patří to k tomu. Připomnělo mi to doby, kdy jsme hráli jako malí na rybníku.

A co dlouhé cesty do kabiny při každé přestávce?

Holt jsme museli přimhouřit oko, hlídat si chrániče na brusle a být obezřetní na nože. V buňce v kabině jsme byli na sebe intimně namačkaní a měli jsme jen židličky. Připadali jsme si chvilku jak hobíci. Sranda, stmelilo nás to.

Před osmi lety jste o Winter Classic v Brně Za Lužánkami přišel kvůli zranění. Těšil jste se o to víc?

Rozhodně, je to fakt moc fajn zkušenost. Ještě jsem si teda zahrál exhibici pod širým nebem ve Svatém Mořici, kde byly vidět i hory a bylo tam hodně sněhu. Ale tohle mělo náboj, přijela spousta lidí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovy Vary - Plzeň, unikátní záběry z dronuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Měli by na plzeňském stadionu uříznout střechu? Takhle dobrých zápasů jste v sezoně moc neodehráli.

Já v Plzni ještě hrál na kluzišti bez střechy. Když jsem chodil do školy, tak malá hala ještě byla bez zastřešení a byly tam sítě místo plexiskla. Venkovní kluziště jsou nádherná. Jsem rád, že jsme tak důležitý a speciální duel zvládli.

Potěšilo vás, že jste k vítězství sám přispěl třemi body?

Je to samozřejmě super. Gól v oslabení byl důležitý, puk skákal jako hopík, tak jsem se ho snažil trefit a padlo to tam. Naše lajna navíc byla hodně aktivní, prosadili jsme se už po půl minutě a hned se nám hrálo líp.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Emoce aktérů po utkání Karlovy Vary - PlzeňVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Navíc přihrávka na Holešinského do prázdné branky byla výstavní.

Na začátku jsme to pálili ze všech stran. Během jednoho střídání si to Petr Zámorský s Davidem Kvasničkou snad čtyřikrát přihráli o Frodlovy betony. A tak si všichni si mysleli, že budu střílet, takže jsem tentokrát zkusil přihrát. Buď, anebo. Naštěstí to vyšlo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.