Hlavní obsah

Ščotka nechtěl hlavně trefit protihráče. Autor rozdílového gólu Komety chválil Kavana i Hrbase

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští hokejisté si vynutili v domácím extraligovém duelu s Litvínovem výraznou převahu, ale zahodili spoustu vyložených šancí, a výhru jim nakonec zachránil rozdílovým gólem na 2:1 až dvě a půl minuty před koncem přesnou střelou od modré čáry obránce Jan Ščotka. Při power play Severočechů pak přidal ještě třetí trefu do prázdné branky kapitán Komety Martin Zaťovič.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

29. kolo: Brno - Litvínov

„Soustředil jsem se hlavně na to, abych netrefil protihráče. S trochou štěstíčka mně to tam spadlo a my jsme hrozně rádi, že jsme opět bodovali naplno,“ radoval se Ščotka po třetím extraligovém triumfu svého mužstva v řadě.

Připustil, že litvínovský gólman Matej Tomek, který v minulosti v Brně působil, Kometu výborným výkonem dlouho trápil. „Určitě se na nás vyhecoval. Odchytal výtečný zápas. Stejně tak ale i náš Honza Kavan. V osmnácti letech si vede parádně. Skvěle se vyrovnává v bouřlivé atmosféře s velkým tlakem. Pro nás je to jen dobře,“ pochválil Ščotka mladého brankáře, který dostává příležitost místo Dominika Furcha, jenž se zotavuje po dlouhodobém zranění.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 2:1 (58. Ščotka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Hokejisté Komety vyslali na litvínovskou branku úctyhodných 49 ran. „Vyplynulo to z našeho trvalého tlaku. Bohužel jsme dlouho nedávali góly. Nakonec se nám to povedlo, a tři body zůstaly zaplaťpánbůh doma,“ oddechl si.

Ščotka pochválil staronového parťáka v obraně Marka Hrbase, který přišel z prvoligového Zlína výměnou za útočníka Petra Holíka. Hrbas v Brně v minulé sezoně působil. „Díky znalosti prostředí to měl jednodušší. Odehrál výborné utkání,“ tvrdil.

Ve středečním večeru se dařilo také Holíkovi, který se v prvoligovém střetnutí s Duklou Jihlava za Zlín dvakrát trefil a na další gól přihrál. „V kabině jsme to po našem zápase zaregistrovali. Ať se Petrovi takhle daří dál a před příští sezonou se vrátí,“ popřál Ščotka nedávnému spoluhráči.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 3:1 (60. Zaťovič)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Sám už v tomto ročníku nejvyšší soutěže nasbíral 22 kanadských bodů. „Jsem na tom mnohem lépe než před rokem. I díky tomu, že chodím častěji na přesilovky. Solidní individuální bilance mě těší, avšak body Komety do tabulky jsou pro mě podstatně důležitější,“ netají.

Brňané budou mít příležitost protáhnout současnou úspěšnou sérii extraligových duelů v dalších dvou střetnutích na domácím ledě. V pátek přivítají Vítkovice a v neděli Liberec. „Program je teď nahuštěný, a tak jsme hodně rádi, že nemusíme cestovat nikam mimo Brno. A taky se budeme moct opět spolehnout na naše fanoušky, kteří vytvářejí v hale skvělou kulisu,“ cení si Ščotka.

Reklama